Büyük bir başarıya imza attılar
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 21. Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışması’nda AKV Kız Mesleki ve Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri; azim, sıkı çalışma ve yaratıcılıkla büyük bir başarıya imza attı. Yarışmanın bireysel ve ekip kategorilerinde toplamda 9 altın ve 2 gümüş madalya kazanan öğrenciler, “En İyi Lise Ekip” kategorisinde 96 ekip arasından sıyrılarak Altın Kepçe ödülüne layık görüldü. En İyi Lise Ekip Kategorisinde Elanur Azra Erdoğan, Yağmur Yaman ve Damla Hasret Acar’dan oluşan ekip “Bamya Çorbası, Kremalı Sos Yatağında Bonfile ve Nevzine Tatlısı”ndan oluşan menüleriyle altın madalya ve Altın Kepçe ödülünü kazandı. Jüri üyelerinin takdirini kazanan ekip gastronomi alanındaki yetkinliklerini uluslararası alanda bir yarışmada kanıtlamış oldu.
2 altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti
Bireysel kategoride öne çıkan isimler arasında Erva Ulusoy iki farklı kategoride yarışarak 2 altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Okul Müdürü Mehmet Oğuzhan Erdem, öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek “Bu başarıda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin disiplinli çalışmaları ve yaratıcı sunumlarının rolü çok büyük. AKV Kız Mesleki ve Anadolu Lisesi olarak gastronomi alanında genç yetenekler yetiştirme noktasında iddialı bir okul olmayı sürdürdüğümüz için de ayrıca mutluyuz.” dedi.
Altın Madalya Kazanan Öğrenciler
Erva Ulusoy: Pancar Püreli Kuzu Karski
Erva Ulusoy: Levrek Lokum
Ayşenaz Arslan: Risottolu Bonfile
Elanur Azra Erduğan: Kremalı Sos Yatağında Bonfile
Yağmur Yaman: Ispanak Yatağında Bonfile
Seden Uzuner: Fıstık Kremalı Tartolet
Gümüş Madalya Kazanan Öğrenciler
Pınar Çoğurcu: Patlıcan Püresi Yatağında Bonfile
Ecrin Kurt: Köz Biber Yatağında Bonfile
Haber: Serap DURUKAN