Tarih: 22.12.2024 00:39

AKV Altın Kepçe Ödülüyle İstanbul Gastronomi Festivalinde Zirvede

Facebook Twitter Linked-in

Büyük bir başarıya imza attılar

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 21. Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışması’nda AKV Kız Mesleki ve Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri; azim, sıkı çalışma ve yaratıcılıkla büyük bir başarıya imza attı. Yarışmanın bireysel ve ekip kategorilerinde toplamda 9 altın ve 2 gümüş madalya kazanan öğrenciler, “En İyi Lise Ekip” kategorisinde 96 ekip arasından sıyrılarak Altın Kepçe ödülüne layık görüldü. En İyi Lise Ekip Kategorisinde Elanur Azra Erdoğan, Yağmur Yaman ve Damla Hasret Acar’dan oluşan ekip “Bamya Çorbası, Kremalı Sos Yatağında Bonfile ve Nevzine Tatlısı”ndan oluşan menüleriyle altın madalya ve Altın Kepçe ödülünü kazandı. Jüri üyelerinin takdirini kazanan ekip gastronomi alanındaki yetkinliklerini uluslararası alanda bir yarışmada kanıtlamış oldu.

2 altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti

Bireysel kategoride öne çıkan isimler arasında Erva Ulusoy iki farklı kategoride yarışarak 2 altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Okul Müdürü Mehmet Oğuzhan Erdem, öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek “Bu başarıda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin disiplinli çalışmaları ve yaratıcı sunumlarının rolü çok büyük. AKV Kız Mesleki ve Anadolu Lisesi olarak gastronomi alanında genç yetenekler yetiştirme noktasında iddialı bir okul olmayı sürdürdüğümüz için de ayrıca mutluyuz.” dedi.

Altın Madalya Kazanan Öğrenciler

Erva Ulusoy:  Pancar Püreli Kuzu Karski

Erva Ulusoy: Levrek Lokum

Ayşenaz Arslan: Risottolu Bonfile

Elanur Azra Erduğan:  Kremalı Sos Yatağında Bonfile

Yağmur Yaman: Ispanak Yatağında Bonfile

Seden Uzuner: Fıstık Kremalı Tartolet

Gümüş Madalya Kazanan Öğrenciler

Pınar Çoğurcu: Patlıcan Püresi Yatağında Bonfile

Ecrin Kurt:  Köz Biber Yatağında Bonfile

 

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —