Tarih: 10.04.2019 14:32

Alanda satanda memnun değil SOĞANIN GÖZYAŞLARI

Facebook Twitter Linked-in

Alanda satanda memnun değil

SOĞANIN GÖZYAŞLARI

İlçemizin en büyük semt pazarı olan Çarşamba Pazarı’nda sebze meyve fiyatları her geçen hafta daha da düşerken mutfakların vazgeçilmesi olan kuru soğan 7 lira oldu. Kuru soğanın 7 lira olmasından dolayı ne satan memnun ne de alan.

Vatandaşlar, “Bu gidişle yemeklere soğanda koyamayacağız”

Mutfakların vazgeçilmezi olan kuru soğan bu sene rekor üstüne rekor kırdı. Uzun zamandır 4-5 liranın altına düşmeyen kuru soğan stokların daha da azalmasıyla 7 liraya kadar çıktı. İlçemizin en büyük semt pazarı olan Çarşamba Pazarı’nda kuru soğanın 7 lira olduğunu gören vatandaşlar isyan ederken, “ Bu kadar da olmaz. Kuru soğan 7 lira olur mu? Bu gidişle yemeklere soğanda koyamayacağız. Dileriz bu gidişat böyle devam etmezde soğan fiyatları en kısa zamanda düşer” dediler.

Tuna, “Yeni  mahsulü çıkması ile fiyatların normale düşmesini bekliyoruz”

Kuru soğan fiyatlarının bu kadar yükselmesi hakkında açıklama yapan pazarcı esnaflarından Sercan Tuna, “Soğan şu anda hal de 6.5 7 Lira arası değişiyor. Fiyatların bu şekilde olması bizim elimizden gelen bir şey değil.  Toptancıların bize verdiği fiyat üzerinden satıyoruz. Zaten soğanda bu duruma geleceği en başından belliydi. Depolar da mallar ciddi derecede azaldı. Zaten fiyatların bu kadar yükselmesinin nedeni de bu. Fakat yeni mahsulün çıkmasına az kaldı.   Yeni mahsulü çıkmasına 1 -2 hafta içinde yeni  mahsulü çıkması ile fiyatların normale düşmesini bekliyoruz. Tabi öyle hemen biran da düşmez ama bir miktar düşmesini bekliyoruz. Soğan fiyatlarının bu kadar yüksel olmasının bir diğer nedeni de  üretim her geçen gün azalıyor ve maliyetler her geçen gün artıyor.  Üreticinin yaş ortalaması 50 -55 yani genç üretici yok. Bu gidişat hiç iyi değil aslında. Dileriz yeni mahsulün çıkması ile fiyatlar düşer. Patateste şu anda 4 -5 lira ve eğer haftaya taze patates gelmezse oda en az 6 -7 liraya yükselebilir  ” dedi.

Çarşamba Pazarında sebze meyve fiyatları

Soğan 6 -7 lira,  patates 4 -5 lira,   ıspanak 4 lira,  çilek 7 -10 lira,  elma 2-3 lira,   pazı 2 lira,  kıvırcık 4 lira,   patlıcan 3 – 5 lira,  dolmalık biber 14 lira,   kabak 4 lira,   taze nane 1.5 lira,  havuç 4 lira,  karnabahar tane 6 – 8 lira,  domates 5 lira,   salatalık 5 lira,  portakal 3.5 lira,   taze fasulye 12 lira,   bakla 4- 6 lira,   çağla 8 lira,   araka 5 lira,   biber 10 -12 lira,    bezelye 8 10 lira,   kivi 6 lira,  çeri domates 7 lira,   salkım domates 7.5 lira,  ithal muz 14 lira,   yerli muz 6 lira,   roka 1.5 lira,   pırasa 8 lira,  deveyi armut 3.5 lira,  istiridye mantar 10 lira,   dereotu 1.5 lira,  roka 1.5 lira,  turp 4 lira,   taze soğan 2 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —