• BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Alikahyaspor'un 16 yıllık hasreti sona eriyor

Kocaeli amatör futbolunun köklü kulüplerinden Alikahyaspor, tam 16 yıldır süren tesis özlemine nihayet nokta koyuyor.

Spor 29.05.2025 18:07:00 0
Alikahyaspor

Kocaeli amatör futbolunun köklü kulüplerinden Alikahyaspor, tam 16 yıldır süren tesis özlemine nihayet nokta koyuyor. Kocaeli Stadyumu'nun yakınında inşa edilen modern spor kompleksinin yapımı tamamlanmak üzere ve tesisin, Kurban Bayramı'nın ardından gelecek hafta Alikahyaspor teslim edilmesi bekleniyor.

Uzun yıllar boyunca kendi tesislerinden uzak bir şekilde mücadele eden Alikahyaspor, tüm zorluklara rağmen önemli başarılara imza atarak Türk sporuna adeta bir azim örneği sergiledi. Süper Amatör Lig'de kısıtlı imkanlara rağmen mücadeleyi bırakmayan kulüp, güçlü altyapısıyla da Kocaeli futbolunun önemli oyuncu kaynağı haline geldi. Her yaş kategorisinde altyapı takımları bulunan kulüp, yeni tesisleriyle birlikte hem sportif başarılarını artırmayı hem de bölgedeki gençlere daha iyi imkanlar sunarak sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Alikahya Tek Yürek

Yeni tesislerin inşa sürecini yakından takip etmek amacıyla Alikahyaspor yönetimi, Alikahya bölgesinin önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Mahalle muhtarları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bölgedeki iş insanları, yapımı süren tesislerde incelemelerde bulundu. Bu anlamlı ziyarete Karahasanlılar Derneği, Düzyaylalılar Derneği, Ordulular Derneği, Aydoğanlılar Derneği temsilcilerinin yanı sıra Merkez Mahalle Muhtarı Recep Kahveci, Fatih Mahalle Muhtarı Yunus Arıcan ve Atatürk Mahalle Muhtarı Selçuk Marul da katıldı.

Ziyarete siyasi arenadan da önemli isimler destek verdi. AKP Meclis Üyesi Ayhan Gökmen, AKP İzmit İlçe Yöneticisi Yusuf Burgul, AKP Atatürk Mahallesi Başkanı Sezer Bekaroğlu, CHP Alikahya Merkez Mahallesi Başkanı Hayri Köse ve CHP Atatürk Mahallesi Başkanı Mustafa Arıcan, MHP İzmit ilçe yöneticisi Aydın Akgül de kulübe olan desteklerini yerinde göstermek için tesislerdeki yerlerini aldılar. İzmit Belediyesi Alikahya Bölge Koordinatörü Ercan Umutlu ve Temizlik İşleri Amiri İlhan Keleş de ziyarette bulunan isimler arasındaydı.

Bölge İş İnsanlarından Alkışlanacak Destek

Alikahya bölgesinin önde gelen iş insanları da Alikahyaspor'un bu önemli projesine kayıtsız kalmadı. Uğur Doğan, Dündar Sarıca, Hüseyin Ataş, Harun Ataş, Ali Erdem, Ali Akçin ve Halil Sönmez gibi isimler, kulübün yeni tesislerine destek olmak amacıyla inşaat alanında incelemelerde bulunarak kulübe olan maddi ve manevi desteklerini gösterdiler.

Başkan Parlak: "Bu Tesis Bir Rüyaydı, Gerçek Oldu"

Alikahyaspor Başkanı İsmail Parlak, tesislerin tamamlanma aşamasına gelmesiyle duyduğu büyük mutluluğu dile getirdi. Parlak, yaptığı açıklamada şu duygusal ifadelere yer verdi:

“Yıllardır bu tesisin hayalini kuruyorduk. Bugün geldiğimiz noktada, artık sadece bir futbol sahası değil, gençlerimize umut olacak, onların geleceğine yatırım yapacağımız modern bir merkezimiz var. Bu süreçte bize her türlü desteği veren, amatör spora olan inancını her fırsatta gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a tüm camiamız adına sonsuz teşekkür ediyorum. Başkanımız sadece bir yerel yönetici değil, aynı zamanda sporun ve gençliğin gerçek bir dostudur. Bu projeyi sahiplenerek, uzun yıllardır kurduğumuz hayalimizin gerçeğe dönüşmesinde en büyük paya sahiptir.”

Başkan Parlak sözlerine şöyle devam etti:

“Ayrıca bu büyük projenin hayata geçirilmesinde gece gündüz demeden çalışan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili daire başkanlıklarına ve müdürlerimize de minnettarız. Bu tesis sayesinde Alikahya sadece futbolda değil, aynı zamanda çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, onları sosyal hayata aktif bir şekilde entegre edecek önemli bir misyonu da yerine getirmiş olacaktır.”

Yeni Tesisler Alikahya'ya Neler Katacak?

Yapımı son aşamasına gelen Alikahyaspor'un yeni tesisleri, modern bir futbol sahasının yanı sıra idari bina, soyunma odaları, antrenman sahaları ve çeşitli sosyal yaşam alanlarını bünyesinde barındıracak. Özellikle bölgedeki gençlerin ücretsiz ve kaliteli spor eğitimi alabileceği, düzenli futbol turnuvalarının organize edilebileceği bu tesisler, Alikahya'yı Kocaeli amatör spor camiasında önemli bir merkez haline getirecek ve bölgenin sosyal yaşamına da önemli katkılar sunacak.

Tahir Büyükakın güne İzmit Kadıköy esnafı ile başladı; Esnafımızla her zaman omuz omuzayız

Çiftçinin yardımına Kocaeli Büyükşehir koşuyor; YANGINDA ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERE GÜBRE VE TOHUM DESTEĞİ

Kullar Merkez Camii 20 Yıl Sonra Yenileniyor

Büyükşehir’den; Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova’ya yatırım hamlesi; KRİTİK KAVŞAKLARA KAPSAMLI MÜDAHALE

Kocaeli Dernekler Platformu’ndan da Gonca’ya tam not

Kandıralı üreticiye bir destek daha

İzmit Belediyesinden Kuruçeşme’de renkli çocuk etkinliği

Balören ve Çubuklubala’da yenileme çalışmaları tamamlandı

İzmit Belediyesinden gazilere saygı ziyaretleri sürüyor

İzmit’in yaz eğlencesi Terzibayırı’nda çocuklarla buluştu

Genc-i Âlâ Kitap Kafe Hizmete Açıldı

Fatma Başkan'dan emekçilere günaydın ziyaretleri devam ediyor

Dil eğitimi ve mental destek de olacak

Kocaeli Büyükşehir yeni imar yolları açmaya devam ediyor; Başiskele’nin D-130 ulaşımına yeni nefes

Kocaeli’de Kasten Yaralama Suçundan Aranan Hükümlü Yakalandı

Su oranı yüzde 53’e düştü YUVACIK BARAJI ALARM VERİYOR

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, “TERÖRSÜZ TÜRKİYE YOLUNDA KARARLILIKLA İLERLİYORUZ”

Çınarlık Meydanında ağaç kesim işlemi başladı 29 AĞAÇ ÖNCE BUDANACAK SONRA KESİLECEK

CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Taşkın “GÖLCÜK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman "ESNAF EKONOMİK SIKINTILARLA MÜCADELE EDİYOR"

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Çanakçı "ŞAP HASTALIĞI ÜRETİCİYİ EKONOMİK KAYIPLA KARŞI KARŞIYA BIRAKTI"

Bu manevi buluşma gönüllerde iz bırakacak

HAKEVİ'den Aşure Ayında Bin Kişilik Aşure İkramı

KERVANSARAY ARKASINDA AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ

Tarlada lavanta, şişede kolonya, yürekte emek.. İZMİT LAVANTA BAHÇESİ’NDE 4. HASAT

Değirmendere’de ikinci Ağaç dalı kırılma olayı; BÜYÜK PANİK YARATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bayrak Çağrısına Başiskele’den Güçlü Destek

KO-MEK’te uluslararası bir yüz: Sunghee Park

Kuzuyayla’da biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı

Yıldıray Akın, Namazgah Güreşleri’nde Başpehlivan Oldu

Yükleniyor

Çınarlık Meydanında ağaç kesim işlemi başladı 29 AĞAÇ ÖNCE BUDANACAK SONRA KESİLECEK

Değirmendere’de ikinci Ağaç dalı kırılma olayı; BÜYÜK PANİK YARATTI

Değirmendere’de ikinci Ağaç dalı kırılma olayı BÜYÜK PANİK YARATTI

Çınarlık Meydanı için karar çıktı; ÇALIŞMALAR YARIN BAŞLIYOR

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel Yatırım Uyarısı "ALTIN, HER ZAMAN GÜVENLİ LİMANDIR"

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2