Altın fiyatları yükseldikte İMİTASYON TAKILARA İLGİ ARTIYOR

Altın fiyatları yükseldikte  İMİTASYON TAKILARA İLGİ ARTIYOR

Altın fiyatları yükseldikte

İMİTASYON TAKILARA İLGİ ARTIYOR

Altın fiyatlarında son zamanlarda yaşanan aşırı artış vatandaşları altına bire bir benzerliği olan imitasyon altına yönlendirdi. Piyasa değeri 4-5 bin lira olan altın bileziklerin imitasyonlarını  30 Liradan başlıyor ve 60 liraya kadar değişiyor. İmitasyon altın piyasası son zamanlarda hiç olmadığı kadar yoğun ilgi görüyor.

Altını 10 bin lira imitasyonu 50 lira

Normal altına birebir benzerliği ile ve kat ve kat uygun olması nedeniyle son zamanlarda imitasyon altına yoğun bir ilgi var. İlçemizde uzun  yıllardır Tak Takıştır olarak 19 Mayıs Caddesi No:48 adresinde hizmet veren Mehmet Bakır İmitasyon altına gösterilen yoğun ilgi hakkında bilgi verdi. Bakır, “Bu imitasyon altın piyasası her geçen yıl kendini geliştiriyor ve üretilen modelleri gerçeğinden ayırt edilemez hale geldi. İmitasyon altına son yıllarda yoğun bir ilgi var. Özellikle Osmanlı Tuğrası kolyeler ve bilezikler çok fazla ilgi görüyor. İmitasyon altın piyasası son yıllarda gerçekten çok gelişti. Firmalar ürünlerine 2 yıl kararmama garantisi veriyor. Gölcük halkı da bu nedenle imitasyon altına yoğun bir ilgi gösteriyor.   İmitasyon altınlar modelleri 10 liradan başlıyor  modeline göre 100-150 liraya kadar çıkabiliyor. Yani 4-5 bin liralık bir bileziğin imitasyonunu 50-60 liraya alabiliyorsun” dedi.

Düğünlerde imitasyon altın dönemi başladı

Bakır sözlerinin devamında, “İmitasyon altın piyasası son zamanlarda o kadar gelişti ki gerçek altın ile imitasyon altını uzaktan ayırmak çok zor. Ülkemizde özellikle düğünlerde geline ne kadar altın takıldı merak konusu olmuştur. Bazı dar gelirli aileler kendi aralarında anlaşarak etrafa mahcup olmamak için imitasyon altın alarak masun oyunlar oynayabiliyorlar. Yani 3 tane normal bilezik alıyorsa 3 tanede imitasyon bilezik alarak çevrelerine daha fazla bilezik takmış gibi davranabiliyorlar.  Bu nedenle bazı dar gelirli aileler bu masum oyunu oynayarak etrafa karşı mahcup olmamaya çalışıyor. Tabi bu durumu kötü amaçlı kullanmak isteyenlere de dikkat etmek gerekiyor. imitasyon bilezik gibi imitasyon çeyrek altınlarda son zamanlar da ilgi görüyor. Kararma yapan çeyrek altınlar 10 lira kararma yapmayan çeyrek altınlarda 30 liradan satılıyor. Bu nedenle ailelerin düğünlerde dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz ” dedi.

Bir çeyrek fiyatına tüm set alınabiliniyor

Bakır son olarak, “ Tabi bütün bunların yanında bazı müşterilerimiz  Alzheimer hastası  annesinin olmayan bileziklerinin yerine imitasyon altın alarak idare etmeye çalışanlar var. Daha da kötüsü altınlarını izinsiz alıp yerine imitasyon altın koyanlar bile var. Yani kısacası bir çeyrek altın fiyatına bileziğinden kolyesine, bilekliğinden yüzüğüne bütün seti alabiliyorlar” dedi.



Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Değirmendere Sahili’ne yakışmayan görüntüler

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “MUAYENE VE İLAÇ KATKI PAYLARI KALDIRILMALI”

“Uzun vadede altın en güvenilir yatırım aracıdır”

Başkan Zeytinoğlu, Trump’ın gümrük artırımlarının Türkiye’ye olası etkilerini değerlendirdi

Mısırlıoğlu, “Faiz oranlarının düşmesiyle kredi başvuruları arttı”

Gürel, ‘Altına yatırım her zaman kazandırmıştır”

Salman, “Online alışverişte yeni dönem başladı”

“Altına yapılan yatırım her zaman kar getirmiştir”

DİSK / Emekli- Sen Gölcük Şubesinden SGK Binası önünde siyah çelenkli protesto “YOKSULLUĞA BOYUN EĞMİYOR; YOKSULLUĞU MÜJDELEYENLERLE BAYRAMLAŞMIYORUZ!”

Şahin, “Emekliler bayram ikramiyelerini eksik alacak”

İMRE, “GELİR DAĞILIMINDA ADALET İSTİYORUZ”

Başkan Özsoy Gölcük’te pahalı olan düğün salonlarına değindi “İZMİT’TE 1 LİRA OLAN SALONLAR GÖLCÜK’TE 10 BİN LİRA”

Halıdere Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Fizik Tedavi Merkezi taşınıyor

Başiskele Kavşağı Projesi ihaleye çıkıyor

Gölcük Belediye Başkan Yardımcı olarak göreve başlayan KÜRŞAT ÇAKIROĞLU’NA SERİ ZİYARETLER SÜRÜYOR

Anahtar Parti’den Büyükakın’a ziyaret

Şehit Hüseyin Kaptan ve Ailesi Dualarla Anıldı

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “MUAYENE VE İLAÇ KATKI PAYLARI KALDIRILMALI”

Vekil Türkkan Halıderelilerin taşocağı isyanını meclise taşıdı

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Büyükşehir, tüm sağlık hizmetleriyle otizmli bireylerin yanında oluyor; PROBES PROJESİNDE YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİLDİ

Kadın ve Aile Resim Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu        

Fen İşleri ekipleri İhsaniye’de asfalt yama çalışması gerçekleştirdi

Muaythai Türkiye Şampiyonasında SEMA NUR BAHADIR TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU

Kocaelispor’un 59.yılı ve Dünya İzmitliler Günü Belsa Meydanında coşkuyla kutlandı

Saadet Partisi’nden Kocaeli İl Kongresi’ne Davet

GÖLCÜK’TE "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ: ANNE" SEMİNERİ DÜZENLENECEK

Derince Ahmet Yesevi Camii’ne estetik dokunuş

ADD Gölcük’ten Piyalepaşa İlkokulu’na Atatürk Köşesi

Gölcük Halime Yıldızel - Keriman Acara Öğrenim Birimi 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADI

En güzel 23 Nisan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yaşandı MİLLİ İRADE MEYDANI HER GÜN DOLUP TAŞTI

17 Ağustos'u yaşayan Gölcük, destekte yine ilk sırada ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR

Yıldız, “Türk Hava Kurumu olarak biz hazırız, Model Uçak Kursuna katılmak isteyen herkesi bekliyoruz”

Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel 23 Nisan’da koltuğunu RABİA SEVDE KARAKOLCU'YA DEVRETTİ

Köse ve Baldır ailelerinin mutlu günü OĞUZHAN VE FATMA ÇİFTİ BEKARLIĞA VEDA ETTİ

Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı kapılarını açıyor

Ormanya ve Kuzuyayla, 23 Nisan’da 59 bin kişiyi ağırladı 23 NİSAN’IN RUHU, DOĞANIN BÜYÜSÜYLE BİRLEŞTİ

Büyükşehir’in Afet Tırı, İstanbulluların yanında

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLAR 23 NİSAN COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞADILAR

Başiskele’nin Yarınlarının Temeli Atıldı

Yükleniyor