Tarih: 08.08.2018 13:16

Altın fiyatlarındaki aşırı artış vatandaşları imitasyon altına yönlendirdi  İMİTASYON ALTIN DÖNEMİ

Facebook Twitter Linked-in

Altın fiyatlarındaki aşırı artış vatandaşları imitasyon altına yönlendirdi

 İMİTASYON ALTIN DÖNEMİ

Ülkemizde son zamanlarda altın fiyatlarında meydana gelen aşırı yükselme vatandaşları imitasyon altına yönlendirdi. Gerçek altını almaya gücü yetmeyen vatandaşlar nedeniyle imitasyon altın piyasası son zamanlarda hiç olmadığı kadar yoğun ilgi görüyor.

Osmanlı Tuğrası kolyeler ve kaburga bilezikler en çok ilgi gören modeller

Normal altına birebir benzerliği ile ve kat ve kat uygun olması nedeniyle son zamanlarda imitasyon altına yoğun bir ilgi var. Yüzükten bileziğe, kolyeden gerdanlığa birçok çeşit ve modeli ile takı konusunda yeni bir boyut açan imitasyon altınlar son yılların yoğun ilgi görüyor. İlçemizde 10 yıldır Tak Takıştır olarak 19 Mayıs Caddesi No:48 adresinde hizmet veren Mehmet Bakır İmitasyon altına gösterilen yoğun ilgi hakkında bilgi verdi. Bakır, “ İmitasyon altına son yıllarda yoğun bir ilgi var. Özellikle Osmanlı Tuğrası kolyeler ve kaburga bilezikler çok fazla ilgi görüyor. İmitasyon altın piyasası son yıllarda gerçekten çok gelişti. Firmalar ürünlerine 2 yıl kararmama garantisi veriyor. Gölcük halkı da bu nedenle imitasyon altına yoğun bir ilgi gösteriyor.   İmitasyon altınlar modelleri 10 liradan başlıyor 100-120 liraya kadar çıkabiliyor. Yani 4-5 bin liralık bir bileziğin imitasyonunu 100 liraya alabiliyorsun” dedi.

Düğünlerde sahte altına dikkat

Bakır sözlerinin devamında, “ Ülkemizde özellikle düğünlerde geline ne kadar altın takıldı merak konusu olmuştur. Bazı dar gelirli aileler kendi aralarında anlaşarak etrafa mahcup olmamak için imitasyon altın alarak masun oyunlar oynayabiliyorlar. İmitasyon altın piyasası son zamanlarda o kadar gelişti ki gerçek altın ile imitasyon altını uzaktan ayırmak çok zor. Bu nedenle bazı dar gelirli aileler bu masum oyunu oynayarak etrafa karşı mahcup olmamaya çalışıyor. Tabi bu durumu kötü amaçlı kullanmak isteyenlere de dikkat etmek gerekiyor. Biz bulundurmasak ta imitasyon bilezik ve kolye gibi imitasyon çeyrek ve gram altının çıktığını duyduk. Bu nedenle özellikle düğünlerde ailelerin çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —