Tarih: 06.12.2021 12:56

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş imitasyon altın piyasasını hareketlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş altına birebir benzerliği ile dikkat çeken imitasyon altına ilginin  artmasına neden oldu. piyasada 10-15 bin lira olan altın bilezik modellerini 100-150 liraya bulmak mümkün.

Altın fiyatlarında son zamanlarda yaşanan aşırı artış vatandaşları altına bire bir benzerliği olan imitasyon altına yönlendirdi. Piyasa değeri 10-15 bin lira olan altın bileziklerin imitasyonlarını 100-150 liraya bulmak mümkün olunca  imitasyon altın piyasasına ilginin artmasına neden oldu.  

10-15 Bin Liralık bileziğin imitasyonu 100-150 lira

Normal altına birebir benzerliği ile ve kat ve kat uygun olması nedeniyle son zamanlarda imitasyon altına yoğun bir ilgi var. İlçemizde 11 yıldır Tak Takıştır olarak 19 Mayıs Caddesi No:48 adresinde hizmet veren Mehmet Bakır İmitasyon altına gösterilen yoğun ilgi hakkında bilgi verdi. Bakır, “ İmitasyon altına son yıllarda yoğun bir ilgi var. Özellikle Osmanlı Tuğrası kolyeler ve kaburga bilezikler çok fazla ilgi görüyor. İmitasyon altın piyasası son yıllarda gerçekten çok gelişti. Firmalar ürünlerine 2 yıl kararmama garantisi veriyor. Gölcük halkı da bu nedenle imitasyon altına yoğun bir ilgi gösteriyor.   İmitasyon altınlar modelleri 20 liradan başlıyor 100-200 liraya kadar çıkabiliyor. Yani 10-15 bin liralık bir bileziğin imitasyonunu 100-150 liraya alabiliyorsun” dedi.

Düğünlerde sahte altına dikkat Bakır sözlerinin devamında, “İmitasyon altın piyasası son zamanlarda o kadar gelişti ki gerçek altın ile imitasyon altını uzaktan ayırmak çok zor. Bu nedenle bazı dar gelirli aileler düğünlerde gerçek altın yerine imitasyon altın takarak etrafa karşı mahcup olmamaya çalışıyor. Tabi bu durumu kötü amaçlı kullanmak isteyenlere de dikkat etmek gerekiyor. İmitasyon bilezik ve kolye gibi imitasyon çeyrek ve gram altın da var. Bu nedenle özellikle düğünlerde ailelerin çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —