Tarih: 03.09.2023 12:37

Amiral Sağlam Caddesi kılavuz çizgilerini bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Amiral Sağlam Caddesi kılavuz çizgilerini bekliyor

İlçemizin en işlek caddesi olan Amiral Sağlam Caddesi üzerinde yıllar önce sökülen kılavuz çizgileri yerine monte edilmesi bekleniyor. Vatandaşlar, görme engelli bireyler için oldukça önemli olan kılavuz çizgilerinin en kısa zamanda monte edilmesini istediklerini ifade ettiler.

Yenilenmek için söküldü ve yenilenmedi

Görme engelli bireylerin yönünü bulmaları anlamında oldukça önem arz eden kılavuz çizgileri yıllar önce Amiral Sağlam Caddesi üzerindeki kaldırım üzerinden sökülmüş ve yenileneceği ifade edilmişti. Aradan geçen yıllar içinde herhangi bir çalışma yapılmayan kılavuz çizgilerinin ne zaman takılacağını merak eden vatandaşlar,  kılavuz çizgilerinin artık monte edilmesini istediklerini ifade ettiler.

“Direk kaldırım taşı gibi döşenmesini istiyoruz”

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, “Amiral Sağlam Caddesi Gölcük’ün en işlek caddesi ve gün içerisinde binlerce kişi bu kaldırımları kullanıyor. Tabi ki bu yolu kullanan kişiler arasında görme engelli bireyler de oluyor. Bizler için belki önemli olmayan bu kılavuz çizgileri görme engelli bireyler için oldukça önemli.  Yönlerini bulma konusunda büyük önem taşıyan kılavuz çizgileri yıllar önce söküldü ve yenileneceği söylendi. Önceki kılavuz çizgileri yapıştırmaydı ve sıkıntı yaratıyordu. Yeni kılavuz çizgilerinin yapıştırma değil direk kaldırım taşı gibi döşenmesini istiyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —