Ampute futbolcu Yusuf, 2 yılda ay-yıldızlı formayı giyme HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Kocaeli'de bir bacağı doğuştan engelli Yusuf Şeref Güven, 2 yıl önce başladığı ampute futbolda milli takım formasını giymenin mutluluğunu yaşıyor.
Kocaeli'de bir bacağı doğuştan engelli Yusuf Şeref Güven, 2 yıl önce başladığı ampute futbolda milli takım formasını giymenin mutluluğunu yaşıyor. 18 yaşındaki milli futbolcu Yusuf: "Herkese nasip olan bir şey değil. Gerçekten şu an en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdim. İnşallah orada durmaya devam edeceğiz"
Yusuf Şeref Güven, ay-yıldızlı formayı giyme hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan doğuştan engelli 18 yaşındaki Yusuf Şeref Güven, ampute futbolda kısa sürede gösterdiği performansla milli takım kadrosunda yer almayı başardı. Bir bacağında doğuştan engeli bulunan Yusuf, Gebze Belediyesi Ampute Futbol Takımı oyuncusu Mustafa Türk'ün aracılığıyla 2 yıl önce tanıştığı ampute futbola başlama kararı aldı. Belediyenin ampute takımında orta sahada görev yapan Yusuf, sıkı çalışma temposuyla yakaladığı performansla Balkan Şampiyonası'nda mücadele eren A Milli Takım kadrosuna seçildi. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 15-18 Ekim'de düzenlenen şampiyonada Kosova'yı finalde 12-0 yenen milli takımla Balkan şampiyonluğa ulaşan Yusuf Şeref Güven, ay-yıldızlı formayı giyme hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.
"Milli takımına seçileceğim hiçbir zaman aklıma gelmemişti"
Milli futbolcu Yusuf Şeref Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı bölgede ampute futbol takımı bulunduğundan haberdar olmadığını söyledi. Küçüklüğünden beri sporla ilgili olduğunu anlatan 18 yaşındaki futbolcu, "Ampute futboluna başlamadan önce de sporcu olmak en büyük hayalimdi. Ona göre yaşıyordum. İnternette sporcuları devamlı araştırıyordum. Ampute Milli Takım'a seçilmek herkese nasip olan bir şey değil. Gerçekten şu an en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdim. İnşallah orada durmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Elde ettiği başarılarla öz güveninin arttığını aktaran Yusuf, "Siz 'Bir şeyi yapacağım, başaracağım.' dediğinizde ve başardığınızda gelen öz güvenle bütün hayatınız değişiyor. Amputenin bana o şekilde etkisi oldu. Baha öz güven kazandırdı." ifadelerini kullandı. "Ben engelliyim, kusurum var, böyleyim." gibi düşüncelerin insanı olumsuz etkilediğini dile getiren Yusuf, bu tür düşüncelerden uzaklaşıp hayatla iç içe olmak gerektiğini ifade etti.
Ampute futbola başlamadan önce milli takıma seçilme olasılığının aklına dahi gelmediğini belirten Yusuf, "Ampute futbola başlamadan önce sporcu olma ve milli takıma seçileceğim hiçbir zaman aklıma gelmemişti. Ampute futbola başladıktan 2 ay sonra genç milli takım kampı oldu. Hocamız 'Bütün gençleri görmek istiyorum.' diyerek herkesi çağırdı. Ben de katıldım. Orada rakiplerimi tanıdım. O zaman milli formanın hayalini kurdum." değerlendirmesinde bulundu.
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
KULİSTE MUHABBETLER...
CHP GÖLCÜK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 14 MART ZİYARETİ
SERVİS SORUMLULARINDAN BAŞHEKİM VE YÖNETİCİ HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜRPRİZİ
KARTEPE’DE CAMİLERDE BAYRAM MESAİSİ
VALİ AKTAŞ’TAN ÇOCUK ŞUBE İNCELEME
BAŞİSKELE’DEN FİLİSTİN’E RAMAZAN DAYANIŞMASI
ZABITA HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN SAHADA
AK PARTİ İFTARINDA 3 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA ORUÇLARINI AÇTI
“KAYIK ÇEKEK YERİ” DEĞİRMENDERE’YE ÇOK YAKIŞTI
TALUS: 323 BİN 36 ÜYEMİZ VAR
ARAÇ İÇİ EKRAN CEZALARI İPTAL !
YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK 3-1
BAYRAMDA KOCAELİ'DE SIKI DENETİM!
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A SEVGİ SELİ
OKUL KAYITLARINDA 'SAHTE İKAMET' DÖNEMİ KAPANIYOR
ARİF’E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI ÖĞRENCİLERE MESLEĞİ TANITTI
BÜYÜKŞEHİR’LE FOTOĞRAFIN TARİHSEL YOLCULUĞUNA ÇIKTILAR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MHP İL İFTARINA KATILDI
BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN VE AİLE ODAKLI ÖRNEK PROJE
MEHMET ANIKER KABRİ BAŞINDA ANILDI
GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI
BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI
SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Yükleniyor
-
BIST 100
16165,75%1,32
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,12
-
GRAM ALTIN
7133,92% 0,35
-
Ç. ALTIN
11567,55% 0,27



