Tarih: 22.08.2023 14:45

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği 45 İLİN YÖRESEL KIYAFETİNİ TANITACAK

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği

45 İLİN YÖRESEL KIYAFETİNİ TANITACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu Yerel Destek Programı 2023” Projesi ile katılan ve kabul gören Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin, kabul gören projeleri 23 Ağustos Çarşamba günü 45 ilin yöresel kıyafetini sergileyecek.

“Amacımız kültürümüzü kaybetmemek”

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin kabul gören projeleri ve gerçekleştirecekleri yöresel kıyafet sergisi konusunda yaptığı açıklamada, ““Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu projede derneğimiz tarafından hazırlanan Yöresel kıyafetleri tanıtma projemiz kabul görmüştü. Projemiz kapsamında Türkiye’deki halk oyunlarının kıyafetlerinin tanıtımı, giysilerin özellikleri, il il bazında yaklaşık 45 ilin kıyafetlerini sergileyeceğiz. Amacımız halk oyunlarının Türkiye’deki yozlaştırılmış değil de genişlettirilmiş, daha ileriki gençlere ve bundan sonraki gelecekteki kişilere halk oyunlarının kıyafetlerini yöremizdeki kıyafetler nedir, nasıldır, bunu yaymak bunu yaygınlaştırma. Yani amacımız kültürümüzü kaybettirmemek diyebiliriz.

Sergi 23 Ağustos Çarşamba günü saat 11: 00’de açılacak

 Bu bağlamda Derneğimiz  2023 yılı yerel destek projesi kapsamında Kocaeli Kent Konseyi ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz yöresel kıyafet sergimize tüm Gölcük Halkını bekliyoruz. 23 Ağustos Çarşamba günü saat 11:00 ile 16: 00 saatleri arasında Değirmendere Sanattoryum Sanat Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz sergimiz iki gün boyunca açık kalacaktır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —