Tarih: 25.08.2023 14:42

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği 45 İLİN YÖRESEL KIYAFETİNİ TANITTIĞI SERGİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği

45 İLİN YÖRESEL KIYAFETİNİ TANITTIĞI SERGİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu Yerel Destek Programı 2023” Projesi  kapsamında “Küreselleşme sürecinde geleneksel kıyafetlerimiz Projesi” ile katılan kabul gören Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin,  Sanattoryum Sanat Merkezi’nde açtığı sergi ile 45 ilin yöresel kıyafetlerini tanıttı.

2 gün açık olan sergi yoğun ilgi gördü

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin kabul gören projeleri kapsamında 23-24 Ağustos günleri Sanattoryum Sanat Merkezi’nde sergilediği yöresel kıyafet sergisi yoğun ilgi gördü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu Yerel Destek Programı 2023” Projesi  kapsamında “Küreselleşme sürecinde geleneksel kıyafetlerimiz Projesi” ile katılan kabul gören Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin, sergilerinin açık olduğu iki gün boyunca konuklarını ağırlayarak yöresel kıyafetler konusunda bilgi verdi.

Başkan Sezer sergiyi ziyaret etti

Değirmendere Sanattoryum Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve iki gün açık kalan sergiye Dernek yönetimi, kursiyerler ve üyelerden yoğun ilgi görürken Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de sergiyi ziyaret ederek Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin’i tebrik etti. Sergilenen kıyafetleri tek tek gezen Başkan Sezer, Didin’e kültürel mirasımıza sahip çıktığı ve yöresel kıyafetlerimizi böyle bir sergi ile tanıttığı için teşekkür etti.

Didin, “Amacımız kültürümüzü kaybettirmemekti”

Gerçekleştirdikleri yöresel kıyafet sergisi konusunda yaptığı açıklamada, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu projede derneğimiz tarafından hazırlanan Yöresel kıyafetleri tanıtma projemiz kabul görmüştü. Küreselleşme sürecinde geleneksel kıyafetlerimiz  ile Türkiye’deki halk oyunlarının kıyafetlerinin tanıtımı, giysilerin özellikleri, il il bazında 45 ilin kıyafetlerini sergiledik. Projemizde amacımız halk oyunlarının Türkiye’deki yozlaştırılmış değil de genişlettirilmiş, daha ileriki gençlere ve bundan sonraki gelecekteki kişilere halk oyunlarının kıyafetlerini yöremizdeki kıyafetler nedir, nasıldır, bunu yaymak bunu yaygınlaştırmak. Yani amacımız kültürümüzü kaybettirmemekti. Projemiz ve sergimiz ile kültürümüz tanıtma fırsatı verdiği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve Kocaeli Kent Konseyi’ne çok teşekkür ederim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —