Tarih: 26.09.2023 10:06

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği HALK OYUNLARININ VE GELENEKSEL KIYAFETLERİN TARİHÇELERİNİ TANITTI

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği

HALK OYUNLARININ VE GELENEKSEL KIYAFETLERİN TARİHÇELERİNİ TANITTI

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından kabul gören projelerini ikinci ayağında Anadolu Halk Danslarını düzenledikleri seminer ile tanıttı.

Sanattoryum Sanat Merkezi’nde düzenlendi

Kabul gören projeleri kapsamında 23-24 Ağustos günleri Sanattoryum Sanat Merkezi’nde sergilediği yöresel kıyafet sergisi yoğun ilgi görenAnadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin, projelerini ikinci ayağında Halk Oyunlarının ve geleneksel kıyafetlerin tarihçelerinin anlatıldığı bir seminer düzenledi. Semineri Bakanlık Müfettişliğinden Emekli, 45 yıllık Eğitimci, aynı zamanda çalıştığı dönemlerde Halk Oyunları Komisyon Başkanlığı ve Hakem Kurulu Başkanlığı yapmış olan Abdülkerim Didin tarafından verildi. Sanattoryum Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde katılımcılar yöre yöre halk oyunlarının ve kostümlerinin tarihçelerini öğrenme fırsatı buldular. Seminere 97 kişi ve 35 kursiyer katılım sağladı. Seminer kursiyerler ve katılımcılar oldukça faydalı geçti.

Didin, “Desteklerinden ötürü teşekkür ederim”

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Selçuk Didin, gerçekleştirdikleri proje konusunda yaptığı açıklamada, “23 Ağustos 2023 tarihinde yapmış olduğumuz Halk Oyunları tanıtım sergimizin 2. ayağında Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği olarakseminer konferans olarak küreselleşme süreçlerinde geleneksel kıyafetlerimiz projesi resimli görüntülü olarak gerçekleştirdik. Çok sayıda katılımcıya kostüm tarihi kostümkıyafethikayeleri ve genişletilmiş yöre yöre olarak tanıttık. 18 Eylül tarih itibari ile gerçekleştirdiğimiz seminerlere katılım oldukça yoğun oldu. Ben projemizi destekleyen ve katkıda bulunan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve Kent Konseyi Yetkililerine sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —