10840,59%1,05
36,60% 0,09
39,72% 0,19
3522,36% 0,13
5671,28% 1,27
Anahtar Parti İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur ve yönetiminden Yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı İbrahim Şener ve STK'lardan sorumlu başkan yardımcısı Yaşar Kuloğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Hoyur, “Gölcük’ü olduğundan çok daha ileriye taşıyacağız” dedi.
“Listemizi 12 Mart itibariyle valiliğe teslim ettik ve resmi olarak kuruluşumuz tamamlandı”
Anahtar Parti İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Şener ve STK'lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Kuloğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları konusunda bilgi verdi. Başkan Hoyur yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Yavuz Ağıralioğlu önderliğinde kurulan Anahtar Parti’nin Gölcük İlçe Başkanlığı bizlere nasip oldu, görev bize tevdi edildi. 21 Ocak itibariyle genel merkezden atamam gerçekleşti. Ondan sonra da Gölcük bölgesindeki ulaşabildiğimiz arkadaşlarla birlikte hakikaten bu işi götürebilecek, Gölcük'ün geleceğine damga vuracak, Gölcük'ün makus kaderine, birikmiş sorunlarına neşter olabilecek arkadaşlarla yola çıkmak istedik. Her anlamda, yerel anlamda Gölcük’ü temsil edebilecek, partiyi temsil edebilecek, Gölcük’ün ağırlığını taşıyabilecek ekibi oluşturalım diye yaklaşık bir buçuk, iki aydır bir çalışma yaptık. Nasip oldu, değerli arkadaşlarımızı sisteme kattık. Listemizi 12 Mart itibariyle valiliğe teslim ettik ve resmi olarak kuruluşumuz tamamlandı.
“Biz Gölcük’ü olduğundan çok daha ileriye taşıyacağız”
Sözlerine devam eden Başkan Hoyur, “Parti binamızı da tuttuk şu anda, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde olacak. Afişimizi de astık. Tadilatımız devam ediyor. Bayrama yetiştirip güzel Gölcük'e yakışır, partimize yakışır, ekibimize yakışır bir açılış planlıyoruz . Ondan sonra Gölcük siyasetinde biz de varız diyoruz. Gölcük'e umut olmak için kurulduk. Partimizi milletin umudu olarak kurduk. Sayın Genel Başkanım da söylediği gibi. Şu anda bizim ekibin içerisinde daha önce hiç siyaset yapmamış arkadaşlarımız var. Hepsi sıfır kilometre, bende dahil. Bir sivil toplum geçmişimiz var ama siyaset de ilk tecrübemiz olacak inşallah. İnşallah muvaffak oluruz. Gölcük'ten destek bekliyoruz. Gölcük'ün bütün problemlerini biliyoruz. Çözümleri neler onları biliyoruz. Gölcük'ü yakından takip ediyoruz. Gölcük’ün gençlere, yaşlılara, ailelere Sivil toplum örgütlerine, çalışma örgütlerine, sendikasından siyasi partilerine kadar herkese yaklaşmaya, onlarla irtibat kurmaya, Gölcük’ün geleceğine çözüm bulma adına irtibatta olup beraber çalışmaya her zaman açığız. Doğru bildiklerimizi, doğru yapılan şeylere alkışlayacağız. Yapılabilenlerin yapılması için teşvikçi olacağız. Yapılamayanlar için de biz yapmak için, teslim almak için göreve geldik, buda bilinsin. Eksik kalan şeyleri de biliyoruz, tespit ediyoruz. Zaman içerisinde takip edeceğiz. Onları da inşallah yapabilme adına göreve talibiz ve inşallah teslim alacağız. Biz Gölcük’ü olduğundan çok daha ileriye taşıyacağız” dedi.
“Gölcük çok güzel şeyleri hak ediyor”
Açıklamalarını sürdüren Başkan Hoyur, “Gölcük çok güzel şeyleri hak ediyor. İnsanlarıyla, çevresiyle, yani donanma kenti olmasıyla, vizyoner bir kenti olması lazım her anlamıyla. Gölcük Kocaeli'nin de lokomotifi bence. Hatta sivil toplum alanında Türkiye'nin lokomotifi, sendikacılık anlamında olsun, siyasi parti anlamında olsun. Çoğu ilden yoğun bir nüfusumuz da var. 200 bine yakın bir nüfusa sahibiz ve Anadolu'daki bazı illerden fazla nüfus yoğunluğumuz var. Tabii bu nüfus yoğunluğunda bu göreve üstlenmiş olmak büyük bir sorumluluk. Aynı zamanda çok büyük de bir onur. İnşallah arkadaşlarımız da ekibimizle beraber bunu yapmaya muvaffak oluruz. Ki bu gücü ben hem ekibimde hem kendimde görüyorum. Partimizde de ciddi bir ivmelenme var Türkiye genelinde. Tabanda çok ciddi bir destek var” dedi.
“Gölcük'te farklı bir siyaset vizyonuyla yolumuza devam edeceğiz”
Açıklamalarını sürdüren Başkan Hoyur, “4 aylık bir partiyiz. 4 aylık süre içerisinde nasip oldu 81 ilde, 922 ilçenin 700'ünde teşkilatlarımızı kurduk, atamalar yapıldı. Büyük bir heyecan var. Büyük bir dip dalgası var. Bu değişimin bir habercisi. Bundan umut ediyoruz. Yani siyasi kavgaya, siyasi hasımlığa kurulmadık. Genel başkanımızın da söylediği gibi. Kendisi de bu yönde direktifleri verdi bize, “Sahada siyasi kavga istemiyoruz” dedi. Bir de umut olduğumuzu daha güzelliğinin mümkün olduğunu yapılan güzel şeylere eyvallah ama yapılamayanların da yapılması mümkünken yapılmayanları da çok daha güzellerle taşıyıp yapabileceğimizi iddia ediyoruz. Ki bunun için de dediğim gibi o güce ekip arkadaşımıza beraber sahibiz. O özgüvenimiz de var. Nasip olursa inşallah Gölcük'te farklı bir siyaset vizyonuyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.
“Muhtarlarımız ve basınımızla iftar yemeğinde bir araya geleceğiz”
Bakan Hoyur son olarak, “22 Mart cumartesi akşam basın mensuplarımız ve mahalle muhtarlarımızla davet edeceğimiz bir iftar programımız var, 22 Mart cumartesi akşam. Şirinköy, Sivritepe Topluluk konutlarının yanında yönetim kurulu üyelerimizden bir arkadaşımız yeni bir mekan açtı. Orada Gölcük2ümüzn çok değerli basın mensupları ve mahalle muhtarlarımızla tanışma iftarı planladık. Sayın İl başkanımız ve diğer ilçe başkan ve yöneticilerimiz de inşallah programımıza katılacaklar. Bizde Gölcük yönetimi olarak ailelerimizle birlikte iştirak edeceğiz. Bizi bugün kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ne zamandır planlıyorduk resmiyetimizi aldıktan sonra resmi sıfatla ziyaret etmek istedik. İlk ziyaretimizi de Gölcük’te 38 yıldır kesintisiz olarak basın hayatını sürdüren Gölcük Haber Gazetesine yapmak istedik. İnşallah bundan sonra Gölcük adına daha güzel günlerimiz olacak” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Haber: Serap DURUKAN