Tarih: 20.05.2022 13:44

Anıtpark’taki süs havuzu bakıma alındı

Facebook Twitter Linked-in

Anıtpark’taki süs havuzu bakıma alındı

İlçemizin merkezi konumunda olan Anıtpark’ın içinde yer alan süs havuzu bakıma alındı. İç temizliği yapılan süs havuzunun en kısa sürede faaliyete geçmesi bekleniyor.

İçinden çıkanlar dikkat çekti

Yaz aylarında Anıtpark’a gelen vatandaşlara görsel şölen sunan süs havuzu genel bakıma alındı. Bütün parke taşları kaldırılan süs havuzun içinden çıkanlar ise dikkat çekti. Kış aylarında aktif olmayan süs havuzunu iç kısmı yetkililer tarafından ayrıntılı bir şekilde temizlenirken yetkiler aileleri çocuklarını süs havuzunun içine sokmamaları konusunda yeniden uyarılarda bulundular.

Çocukların suya girmesi tehlikeli

Gerekli bakımları ve temizlik çalışması yapıldıktan sonra aktif hale getirilecek olan süs havuzunda özellikle yaz aylarında çocukların girmesinin tehlikeli olduğunu ifade eden yetkililer aileleri çocuklarını süs havuzuna sokmamaları konusunda yeniden uyarılarda bulundular. Yetkililer yaptıkları açıklamada, “ Bu alan adından belli olduğu gibi süs havuzu ve akan su yenilenmiyor devir daim sistemi ile çalışıyor. Yani gün içerisinde aynı su devir daim oluyor ve bu nedenle su temiz olmuyor. Bazı ailelerin çocukların bilerek suya soktuğunu görüyoruz. Bu çok yanlış bir hareket. Su temiz olmadı için birçok hastalığa davetiye çıkarıyorlar. Bu nedenle ailelerin bu konuda daha hassas olmalarını rica ediyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —