Anne Şehir’de deprem bilinci aşılanıyor
Büyükşehir Belediyesi, Anne Şehir Merkezleri ve Lokomotif Çocuk Köyü’nde düzenlediği tatbikatlarla kadınlar ve çocuklara afet anında yapılması gerekenleri uygulamalı öğretiyor
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin deprem gerçeğine dikkat çekerek, kadınları ve çocukları deprem güvenliği konusunda bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda Anne Şehir Merkezleri ve Lokomotif Çocuk Köyü’nde kadınlar ve çocuklara yönelik “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirildi.
DEPREM BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem bilincini artırmak amacıyla yürüttüğü eğitim ve tatbikat programlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Anne Şehir Merkezleri ve Lokomotif Çocuk Köyü’nde kadınlar ve çocuklara yönelik “Çök-Kapan-Tutun” uygulaması gerçekleştirildi.
MİNİKLERE UYGULAMALI TATBİKAT
Lokomotif Çocuk Köyü’nde 3-6 yaş arası çocuklara yönelik interaktif deprem eğitimleri düzenlendi. Minik katılımcılar, deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini öğrenerek, “Çök-Kapan-Tutun” hareketini uygulamalı olarak deneyimledi. Ayrıca güvenli alanlara ulaşım, tahliye planı ve kriz anında sakin kalma yöntemleri de anlatıldı.
KADINLARA AFET BİLİNCİ KAZANDIRILIYOR
Anne Şehir Merkezleri’nde verilen eğitimlerde; deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınması gereken önlemler hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Katılımcılara afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiği, aile bireylerinin güvenliğini nasıl sağlayacakları ve acil durumlarda kimlerin aranması gerektiği detaylı şekilde anlatıldı.
DEPREM ÇANTASI ÖZEL ÇOCUKLARLA HAZIRLANDI
Manolya Anne Şehir Merkezi’nde özel çocuklara yönelik düzenlenen etkinlikte, deprem bilgilendirme eğitiminin ardından çocuklarla birlikte bir deprem çantası hazırlandı. Çantaya; su, yiyecek, düdük, el feneri, yedek kıyafet ve ilk yardım malzemeleri gibi temel ihtiyaçlar konuldu. Bu uygulama sayesinde çocuklar, afet durumlarında nasıl hazırlıklı olunması gerektiğini öğrenerek farkındalık kazandı.
GÖLCÜK D-130’DAKİ KAZADA 1 KİŞİ YARALANDI
15 NİSAN’DA BALIK AV YASAI BAŞLIYOR!
GÖLCÜKSPOR EVİNDE KAZANDI: 1-0
BAŞKAN ÖZLÜ MOTORCU EĞİTİM PİSTİ’NDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
VERGİ BORCU OLANLAR DİKKAT!
IBAN'A TRANSFERDE YENİ ŞART
SAHTE EURO OPERASYONU
İSU VE İZAYDAŞ MİLYONLARCA KWH ELEKTRİK ÜRETTİ
BU KENT DE "BARLAR SOKAĞI" SORUNU VARDIR ...
KOCAELİ’Yİ KİTAP KOKUSU SARACAK
KÖRFEZDEKİ DEV TEMİZLİK DÜNYA GÜNDEMİNDE
BAŞKAN BÜYÜKAKIN :POPÜLİZMİ DEĞİL, DENİZİ SEÇTİK
GÖLCÜK SAYGINLAR KAPILARINI ARALADI
BAŞİSKELE’DE EDEBİYAT DOLU BULUŞMA
CEDİT KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA 360 METRELİK DERE ISLAHI İLE GÜVENLİ ALTYAPI
5 ARACA ÇARPTI HIRSINI ALAMADI LASTİKLERİNİ KESTİ
GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEYECEK
ENGELSİZ SANAT BÜYÜLEDİ
SAADET PARTİSİ’NDEN GÖLCÜK’DEN ‘ZULME LANET’ HAYKIRIŞI!
BÜYÜKAKIN: TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR ÖRNEK YOK, AVRUPA’DA İLK 10’DAYIZ
GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KESİNTİSİZ KATKI
SAADET PARTİSİ GÖLCÜK TEŞKİLATI’NDAN ANLAMLI VEFA: GENÇLER UMRE İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
KARTEPE MESİRE ALANI’NDA EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA
EMEKLİ POLİS MEMURU SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ
MİLLİ YOL LOKMA DAĞITTI
BAŞİSKELE’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE KAPSAMLI DEĞERLENDİRME
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KOCAELİ’YE GELİYOR!
İŞLETMECİ VOLKAN BERBEROĞLU DAHİL 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
TÜVTÜRK'ÜN YENİ KURALI SÜRÜCÜLERİ YAKTI
CİNAYET FİRARİSİ GÖLCÜK’TE YAKALANDI
Yükleniyor

