Tarih: 23.11.2022 11:56

Arslan, ‘Öğretmenlik çok değerli saygın bir meslektir’

Facebook Twitter Linked-in

Arslan, ‘Öğretmenlik çok değerli saygın bir meslektir’

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Başkan Arslan, ‘Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum’ dedi.

Başkan Arslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.’

‘Öğretmenler Gününüzü kutluyorum’

‘Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadarda önemli bir meslektir.’  diyen Başkan Arslan, açıklamalarının devamında, ‘Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesi öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlıdır. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” diyerek görev ve sorumluluğunuzun ehemmiyetine vurgu yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü kutluyor selam ve saygılarımı sunuyorum’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —