• BIST 100

    10243,09%-0,33
  • DOLAR

    32,29% -0,13
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,11% 0,63
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00

“ARTIK YETER! BAŞKA EYLÜL’LER VE LEYLA’LAR ÖLMESİN”

Değirmendere 6.07.2018 14:11:24 0
“ARTIK YETER! BAŞKA EYLÜL’LER VE LEYLA’LAR ÖLMESİN”

Anıtpark’ta bir araya gelen Siyasiler ve vatandaşlar,

“ARTIK YETER! BAŞKA EYLÜL’LER VE LEYLA’LAR ÖLMESİN”

Son günlerde ülkemizin kanayan yarası haline gelen ve derin üzüntü yaşatan çocuklara yönelik gerçekleşen taciz ve cinayetlere tepki göstermek amacıyla İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanlığı önderliğinde Anıtpark’ta bir araya gelen Siyasiler ve vatandaşlar , “ Artık yeter, çocuklarımıza tecavüz, cinsel istismar ve ölümlere son. Başka Eylül’ler ve Leyla’lar ölmesin” dediler.

Tepki buluşmasını katılım oldukça yoğun oldu

Ülkemizde özellikle son yıllara daha sık yaşar olduğumuz ve en son geçen hafta 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in acı ölümlerine tepki göstermek,  taciz ve cinayetlere dur demek, çözüm bulmak amacıyla Anıtpark’ta siyasiler ve vatandaşlar bir araya geldi.‘’Artık yeter! Çocuklarımıza tecavüz, cinsel istismar ve ölümlere son’’ başlıklı pankart ile İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanlığının önderliğinde yapılan tepki buluşmasına son dönem İYİ Parti Milletvekili adayları Ali Türkşen ve Adil Gülez,  İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük ADD Başkanı İsmet Bucak, Kültür Dernekleri Platformu Üye Dernek Başkanları, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz ve dernek üyesi öğrenciler, Satırbaşı Kulübü üyeleri,   İYİ Parti Mahalle Temsilcilikleri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Ülkemizde son 10 yılda çocuk istismarı vakası % 700 arttı

Tepki buluşmasında ilk sözü alan İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanlığı Basın Sorumlusu Çetin Kocatürk ülkemizde yaşanan cinsel istismar ile ilgili istatistikler hakkında bilgi verdi. Kocatürk yaptığı açıklamada, “ Tecavüzcülerin % 5’i ortaya çıkarken, % 95’i gizli kalıyor. Ensest ilişkilerden bin tecavüzcüden sadece biri açığa çıkıyor. Adliye’lerde ki dört tecavüz vakasının biri çocuklarla ilgili. İstismarların % 66’sı akraba, komşu gibi tanıdık kişiler tarafından yapılıyor. İstismarcıların % 9’u çocukla aynı evde yaşıyor. Ülkemizde 181 Binin üzerinde çocuk gelin olduğu biliniyor ancak dini nikâhlar nedeniyle gerçek sayı bunun çok daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Ülkemizde son 10 yılda çocuk istismarı vakası % 700 arttı. Çocuk istismarı vakaları son 10 yılda 300 Bin’i geçti” dedi.

Aynacı, “Biz bu konuda vatandaş olarak susmayalım”

Çetin Kocatürk’ten sonra duygu ve düşüncelerini ifade eden İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı ‘’Son günlerde ülkemizde çok acı olaylar yaşanıyor’.Biz siyasetçiler, vatandaşların tepkilerini, isteklerini, arzularını dile getirmek için siyasete soyunduk. Son günlerde televizyonu açtığımızda birinci, ikinci, üçüncü habere kadar taciz, tecavüz, ölüm, çocuk ölümleri gibi konular var. Biz bu konuda vatandaş olarak susmayalım! Artık sosyal medyada herkes kahraman, internet üzerinde tepki var. Tamam! Baktığımız zaman çok güzel. Ama bu sadece sosyal medyada değil, sokakta olmalı. Sesimizi duyurmalıyız artık! İyi Parti olarak, parti ismi gözetmeksizin siyasi parti temsilcilerini davet ettik. Katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Aynacı, “Sizi o pis ellerden koruyamadık”

Günlerdir uykularının kaçtığını ifade eden Başkan Aynacı; ‘’Bu çocukların cenaze namazında, hoca cemaate dönüp de ‘’haklarını helal ediyor musunuz’’ diye sordu. Şahsım olarak helal edecek olan vatandaş değil, kız çocuğumuz, bebeğimiz, göz nurumuz, biz size bu dünyada yaşama şansı veremedik. Sizi o pis ellerden koruyamadık. Sen bize hakkını helal et! Hepimiz inançlı insanlarız. Mahşerde karşı karşıya geleceğiz. Sosyal medyadan kınıyoruz. Tamam! İdam istiyoruz. Facebook’tan hesap sormayacaklar bize! Twitter’dan olmayacak bu işler. Benim çocuklarımda burada! Bu olay benim başıma gelse, hangi cezaevi koruyacak bu adamları. Ne gerekiyorsa yapalım. Lafla değil. Biz icraat görmek istiyoruz. Kanunsa kanun, cezaysa ceza! Güvenlikse güvenlik! Parklarımızda kamera mı? Parası neyse verelim. Bir sürü makam arabasıyla gezilirken, benim mahallemde parklarda kamera yok! Belediyenin, devletin bütçesi yok diye bir şeyi kabul etmiyorum. Ben yürüme gezerim. Benim çocuğum daha huzurlu büyüsün. Ben bu çocuklardan bize haklarını helal etmesini istiyorum’’ diyerek düşüncelerini dile getirdi.

İşeri, “Bu işin inançlarla hiçbir şekilde uzaktan, yakından alakası yok”

Aynacı’nın ardından CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, “İstismar dediğimiz taciz olaylarının çocuk boyutuna kadar uzanması gerçekten çok vahim bir durum. Bu asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tip vakalarla karşılaştığımızda kıyamet koparıyoruz ama bundan yaklaşık iki ay önce cinsel istismardan hapiste olanlarla ilgili bir gece yarısı baskın şekliyle tacizcilerin, tecavüzcülerin önünü açan bir yasal düzenlemeyi geçirmek istediler. Burada muhalefet partileri gerçekten büyük bir infialle, affa yönelik yasanın çıkmasını önlediler. Çünkü toplumsal duyarlılık gerekiyor. Bu işin inançlarla hiçbir şekilde uzaktan, yakından alakası yok. Ahlaklı bir toplumun yetişmesi, dindar ama kindar olmayan bir toplumun yetişmesi için hepimize önemli görevler düşüyor’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Gülez, “İyi ve ahlaklı bir nesil yetiştirmenin yolu, biz ebeveynlerden geçer”

İşeri’nin açıklamasının sonrasında son dönem İYİ Parti Milletvekili adayı Adil Gülez, konuya ilişkin açıklama yaptı. Gülez; ‘’Son günlerde hepimizin yüreğini kanatan olaylar hayata geçirildi. Üzücü olan kısmı, niye bunların olduğu değil, niye böyle bir neslin olduğudur. Esas değinmemiz gereken bu! İyi ve ahlaklı bir nesil yetiştirmenin yolu, biz ebeveynlerden geçer, dolayısıyla bizim sorumluluğumuz çok fazla. Eğer benim çocuğum, diğerinin çocuğu, milletin çocuğu böyle bir etki altındaysa, siyasi iradenin sahipleri neden böyle bir nesil yetiştiğini sorgulamalı ve bu doğrultuda da gerekli adımlar atılmalı. En önemli olan biz aile reislerine düşen sorumluluk, iyi birer ahlaklı nesil yetiştirmek olmalı. İnşallah bundan sonra devlet gerekli tedbirlerini alır. Gerekli cezaları verir’’ dedi.

Türkşen, “Başka Eylül’lerin, başka Leyla’ların olmaması için elimizden geleni yapmalıyız”

Gülez’in arkasından son olarak son dönem Milletvekili Adayı Ali Türkşen düşüncelerini dile getirdi. Türkşen; ‘’Maalesef biz burada toplanarak iyi günler olsun diye selam verecek hürriyetimiz var. Ama evlatlarımıza bu özgürlüğü sağlayamadık. Biz ülkemizde dolaşan herhangi bir evladımızı da kendi evladımız gibi kabul etmediğimiz sürece bu sorunları çözmenin mümkünü yok! İstediğiniz idam cezasını getirin, istediğiniz cezayı uygulayın. Maalesef toplumu eğitmedikçe insanları eğitmedikçe, insanlara sokaktaki evladı, kendi evladı gibi görmesini sağlamadıkça bu işlerin düzelmesi mümkün değil. Hem vatandaş hem de siyasiler olarak bu konuda bir şey yapamamanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu her ortamda mecliste, gücümüz yettiğince, dilimiz döndüğünce her yerde bu tür olayların olmaması için, başka Eylüllerin, başka Leylaların olmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Bundan sonra bununla yatmak bununla kalkmak boynumuzun borcudur. Hepimizin başı sağ olsun. Başka evlatlarımız kaybolmadan, başka evlatlarımız bu tür olaylara tabi olmadan yaşamak dileğiyle, daha iyi daha güzel, daha aydınlık Türkiye’de buluşmak dileğiyle’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaman, “İstismara uğrayan çocuklar hükümetin sorumluluğundadır”

Tepki buluşmasında son konuşmayı İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman yaptı. Kaman  “Bu olay, toplumun sosyolojik, psikolojik yapısını iyi irdelenmesi gerektiğini, bilimsel gerçeklerle değerlendirilmesi gerektiğini ve buna göre de tedbirler alınması gerektiğini ortaya koyuyor. Hükümete çağrımızdır. Bu çocukları korumak sizin sorumluluğunuz altındadır. Her ne kadar ailenin sorumluluğunda da olsa bu çocukların sorumluluğu hükümetin sorumluluğundadır. Koyununu kaybeden çobanın sorumluluğu da sizdedir. İstismara uğrayan çocuklarda sizin sorumluluğunuzdadır. Gerekirse muhalefetle birlikte hareket ederek, gereken bütün tedbirlerin sosyolojik ve psikolojik anlamda değerlendirilerek çözüm üretilmesi gerekiyor. Sadece hapse atıp çürümelerini beklemek çözüm değildir’’ dedi.

Mavi balonlar gökyüzü ile buluştu

Yapılan konuşmaların ardından çocuklarımızın özgürlüğü için, temiz bir gelecek için havaya sembolik olarak mavi balonlar bırakıldı. Aynı zamanda Meclis’te bu konunun gündeme gelebilmesi adına farklı bir çalışma yapılarak bir anı defterine katılımcıların duygu ve düşüncelerini belirttiği ayrıca hükümetin bu sorunun çözümü adına neler yapılabileceği yönünde önerilerde bulundular. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği ve duygu ve düşüncelerini belirttiği defter İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan aracılığıyla Meclis’e gönderilecek ve gündem oluşturulması sağlanacak.

Haber: Serap DURUKAN


Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor

Gölcükspor Lüleburgaz'a sahasında şans tanımadı 15-0’LA EZDİ GEÇTİ

GÖLCÜK BELEDİYESPOR GÜREŞÇİLERİNDEN FETHİYE'DE BÜYÜK BAŞARI

Kocaeli'de Ticaret Bakanlığı’na yaptığı ekmek zammı onaylandı EKMEK 10 LİRA OLDU

EFENDİM MAYIS AYI GELDİ...

GÖLCÜK BELEDİYESİ ENGELLERİ BİRER BİRER KALDIRIYOR

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU DIŞ TİCARET VE ENFLASYON VERİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇEKER, “REFAH PAYI VERİLMESİ ŞARTTIR”

KO-MEK Çayırova sergisinde konuşan Başkan Büyükakın; “TÜM BELEDİYE HİZMETLERİMİZLE GAZZE’DE OLACAĞIZ”

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

KOTO’NUN OKULU ‘BİR PATENT FİKRİM VAR YARIŞMASI’NDAN ÖDÜLLE DÖNDÜ

İSU, KÖYİÇİ DERESİ’NDEKİ ISLAH ÇALIŞMALARININ 2. ETABINDA SONA YAKLAŞTI

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNDEN SİTE SAKİNLERİNE EĞİTİM

KÖRFEZLİ MELEK ATLETİZMDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

KARAMÜRSELSPOR BAL LİGİNE YÜKSELDİ

GÖLCÜK KARADENİZSPOR YARI FİNALE YÜKSELMEYİ BAŞARDI

HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANIYORDU

5 FARKLI EVDEN 930 BİN LİRA DEĞERİNDE HIRSIZLIK YAPAN KADINLAR YAKALANDI

“HIDIRELLEZ, MAZLUM COĞRAFYALARIN DA BAHARI OLSUN”

BUGÜN GÖLCÜK'TE VEFAT EDENLER

GAZETEMİZİN BİRİNCİ SAYFASI

Gölcük Haber 38. Yaşına dostlarıyla birlikte girdi GÖLCÜK GAZETESİNE SAHİP ÇIKTI

İYİ HABERLER GÖLCÜK…

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MANAV, “BRUKSİZM’IN TÜRKİYE’DE HER 2 KİŞİDEN BİRİNDE GÖRÜLEN BİR DURUM”

SARI, “HER KOŞULDA YANLARINDAYIZ”

KADINLAR KOROSU BAHARI ŞARKILARLA KARŞILADI

VALİ YAVUZ, HIDIRELLEZ BAYRAMI’NI KUTLADI

HASTA NAKİL AMBULANSLARIYLA TEDAVİYE GÜVENLİ ULAŞIM

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Kocaeli'de Ticaret Bakanlığı’na yaptığı ekmek zammı onaylandı EKMEK 10 LİRA OLDU

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU DIŞ TİCARET VE ENFLASYON VERİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇEKER, “REFAH PAYI VERİLMESİ ŞARTTIR”

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16