• BIST 100

    15612,37%0,44
  • DOLAR

    43,28% 0,06
  • EURO

    50,84% 0,86
  • GRAM ALTIN

    6582,37% 1,34
  • Ç. ALTIN

    10624,85% 0,96

“ASGARİ ÜCRET 21 BİN 205, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 21 BİN LİRA OLMALI”

BBP ilçe Başkanı Şahin Akpınar, Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 21 bin 205 olması gerektiğini belirterek, en düşük emekli maaşının da 21 bin TL'nin üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

SİYASET 11.07.2024 17:32:00 0
“ASGARİ ÜCRET 21 BİN 205, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 21 BİN LİRA OLMALI”

BBP Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar düzenlediği basın açıklamasında; Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 21 bin 205 olması gerektiğini belirterek, en düşük emekli maaşının da 21 bin TL'nin üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

AKPINAR'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Gölcük ilçe  Başkanı Şahin Akpınar , 12 Temmuz'da Türk Dil Kurumu'nun 92'nci kuruluş yıldönümün kutlanacağını hatırlatarak, "Bir milleti oluşturulan en önemli unsurların başında dil gelmektedir. Dolayısıyla milletin, devletin birliğinin sağlanabilmesi ve devam edebilmesinin en önemli özelliği de dil birliğidir. Elbette içimizde farklı dilleri konuşan insanlarımız da vardır. Bu ülkede Kürtçe'de önemli bir kısmın anadilidir. Arapça'da bu ülkede yaşayan milyonlarca insanın anadilidir. Boşnakça'da, Arnavutça'da konuşabilir. Bunların hiçbir mahsuru yoktur. Mahsurlu olan devletin bir dili olur. Bütün o devletin vatandaşlarında ortak, resmi bir dili olur. Türkçemizin yanına hangi dil olursa olsun ikinci bir dil eklemek, bu milletin birliğine, bu devletin varlığına kastetme girişimidir. Bugüne kadar buna nasıl müsaade edilmemişse, bundan sonra da asla müsaade edilmemelidir. Bakın, Muş Belediyesi'nin kapısına 'Şaredariya Müşe' yazılı tabela asıldı. Yarın Şanlıurfa'dakiler de Arapça yazsın. Sakarya'dakiler Boşnakça yazsın. Trakya'dakiler Arnavutça yazsın. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey kabul edilemez. Buna asla müsaade edilmemesi lazım. Buna müsaade etmek demek insanlarımızın ayrıştırılması ve ülkemizin bölünmesine giden yolun taşlarının döşenmesi anlamına gelir" diye konuştu.

"2-3 BİN LİRAYLA NEFES ALINAMAZ"

Akpınar, Genel Başkanımız Sn. Mustafa Destici’nin talimatıyla, partimiz Genel merkez yönetiminden bir grup heyetin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü anımsatarak, "Partimizin görüşlerini dile getirip, yazılı olarak da Sayın Bakanımız ve heyetine sundular. Öncelikle adil bir vergi düzenlemesine ihtiyaç vardır. Yapılması gereken açık ve nettir. Asgari ücret en azından bu Temmuz ayı itibariyle enflasyon farkı kadar artırılmalı, Temmuz ayından itibaren asgari ücret net 21 bin 205 TL olmalıdır. Açıklanan enflasyon bu şekildedir. En düşük emekli maaşı da aynı seviyede olmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalıdır. Temmuz ayından itibaren en düşük emekli maaşı 21 bin TL'nin üzerinde olmalıdır. Emeklimize sadece enflasyon oranı kadar zam yapılırsa en düşük emeli maaşı 12 bin 500 TL olacak. Bu zamlar kök maaşa yapılırsa bazı emeklilerimiz 10 bin TL'de kalacak. Bir kere yapıldı bu Temmuz 2023'te; orada 7 bin 500 TL alan orada kaldı. Dolayısıyla bir daha yapmayın. Bu düzenleme meclise gelecek. Bir daha bu artışı kök maaşa yapmayın. Eline geçen net maaş ne ise, onun üzerine yapın ne yapacaksanız. Bunun için behemehal en düşük emekli maaşının 21 bin TL'nin üzerine çıkarılması lazım. Bu olmazsa adalet sağlanmış olmaz, emeklilerimizde nefes alamaz. 2-3 bin lirayla nefes alınamaz" dedi.

ÖZEL'İN "YA GEÇİM YA DA SEÇİM OLACAK" SÖZLERİNE YANIT VERDİ

Akpınar, CHP lideri Özgür Özel'in 'ya geçim olacak ya da seçim olacak' açıklamalarına ilişkin, " Türkiye'nin şu anda birliğe, beraberliğe, istikrara ve huzura ihtiyacı var. Dolayısıyla biz seçimlerin sanki zamanında yapılacakmış gibi ülkemizin istikrarla yoluna devam etmesinden yanayız. Elbette ki demokrasilerde, Cumhuriyet rejimi ile yönetilen ülkelerde irade milletindir. Milletimiz karar verir neyin olup olmayacağına. Ama bundan daha 1 ay önce erken seçim cümlesini ağzına almayan ya da almaktan imtina eden Özgür Özel'in bugün 'seçim seçim' demesi kendi parti teşkilatlarından da çok birtakım medya mensuplarının kendisini zorlaması sonucu söylenmiş bir sözdür. Bunu biliyoruz. Daha önce 'seçime biz değil, millet karar verir' diyordu. Bizce  o cümlesinde durması demokrasi açısından da çok kıymetlidir” diyerek açıklamasını tamamladı. 

Haber: Serap DURUKAN

LASTİK İŞ GENEL BAŞKANI SARI’DAN ‘OPERASYON’ AÇIKLAMASI

GÖLCÜKLÜ BAYANLAR İÇİN ''NOORA HAİR MAKEUP STUDİO'' AÇILDI

GÜVENLİKTEN SAĞLIĞA, HER YERDE ONLAR VAR

TİPİOĞLU: BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ATILAN HER ADIMI ÖNEMSİYORUZ

KUZEY VE GÜNEY YAKALAR BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

GÖLCÜK’E DEV SPOR KOMPLEKSİ İKİ BÜYÜK PROJE BİRDEN GELİYOR!

ATÖLYEDEN SAHAYA KESİNTİSİZ HİZMET

MİNİKLERDEN BÜYÜKLERE "GÜVEN" MESAJI

GÖLCÜK’TE DEĞİŞİM VE BAŞİSKELE …

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKARKEN

GÖLCÜK ESKİŞEHİRLİLER DERNEĞİ’NDE VAHİT ŞENTUNA DÖNEMİ

SUÇ İKLİMİ

TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

KÜRŞAD ZORLU’DAN ALEV ALATLI KÜTÜPHANESİ’NE ÖVGÜ

ÖZSOY ‘ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI BENİMSENMELİ’

MERT”AKRAN ZORBALIĞI EĞİTİMLERİ VERİLİYOR”

BAŞKAN SEZER’DEN KÖYLERE ZİYARET

KUZUYAYLA’NIN MÜDAVİMİ KIZIL GEYİKLER

GÖLCÜK’TE ÇOCUKLAR İÇİN ÇİFTE ŞENLİK: ARA TATİL ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

İZMİT-KANDIRA YOLU KARA TESLİM

KOCAELİ’DE YARIYIL TATİLİ BÜYÜKŞEHİR’LE RENKLENİYOR

BÜYÜKŞEHİR, KARLA MÜCADELEDE 7/24 GÖREVDE

BÜYÜKAKIN: YENİ YÜZYIL TÜRKLÜĞÜN YÜZYILI OLACAK

FATİH BAYRAM TKKB YÖNETİMİNDE!

GÖLCÜK’TE 150 CADDE VE SOKAKTA HUMMALI ÇALIŞMA

VALİ AKTAŞ: BİR ARADA OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUM

SUÇA İTİLMİŞ ÇOCUK (SİÇ)

EMEKLİNİN SABRI TÜKENİYIOR

ŞİDDET BUNALIMI

RAYLAR TAM YOL KARTEPE’YE DOĞRU DÖŞENİYOR

Yükleniyor

kords

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

GÖLCÜKLÜ BAYANLAR İÇİN ''NOORA HAİR MAKEUP STUDİO'' AÇILDI

ATÖLYEDEN SAHAYA KESİNTİSİZ HİZMET

TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

ÇİFTÇİLERE 3 BÜYÜK TARIMSAL DESTEK DAHA

KARTEPE TELEFERİK’E KESİNTİSİZ ULAŞIM

MARMARA PETROKİMYA'DAN SPORA VE SPORCULARA TAM DESTEK

TOPLU TAŞIMADA KURAL İHLALİNE GEÇİT YOK

BAŞKAN KOCAMAN’DAN ESNAFA "FATURA" UYARISI

HALK SAĞLIĞI İÇİN MODERN TESİS, GÜVENLİ HİZMET

BAŞKAN BULUT’TAN İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ: “KOCAELİ İHRACATTA GURUR KAYNAĞIMIZ”

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

kords

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9