• BIST 100

    14144,23%-0,4
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5954,70% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

“ASGARİ ÜCRET 21 BİN 205, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 21 BİN LİRA OLMALI”

BBP ilçe Başkanı Şahin Akpınar, Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 21 bin 205 olması gerektiğini belirterek, en düşük emekli maaşının da 21 bin TL'nin üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

SİYASET 11.07.2024 17:32:00 0
“ASGARİ ÜCRET 21 BİN 205, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 21 BİN LİRA OLMALI”

BBP Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar düzenlediği basın açıklamasında; Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 21 bin 205 olması gerektiğini belirterek, en düşük emekli maaşının da 21 bin TL'nin üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

AKPINAR'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Gölcük ilçe  Başkanı Şahin Akpınar , 12 Temmuz'da Türk Dil Kurumu'nun 92'nci kuruluş yıldönümün kutlanacağını hatırlatarak, "Bir milleti oluşturulan en önemli unsurların başında dil gelmektedir. Dolayısıyla milletin, devletin birliğinin sağlanabilmesi ve devam edebilmesinin en önemli özelliği de dil birliğidir. Elbette içimizde farklı dilleri konuşan insanlarımız da vardır. Bu ülkede Kürtçe'de önemli bir kısmın anadilidir. Arapça'da bu ülkede yaşayan milyonlarca insanın anadilidir. Boşnakça'da, Arnavutça'da konuşabilir. Bunların hiçbir mahsuru yoktur. Mahsurlu olan devletin bir dili olur. Bütün o devletin vatandaşlarında ortak, resmi bir dili olur. Türkçemizin yanına hangi dil olursa olsun ikinci bir dil eklemek, bu milletin birliğine, bu devletin varlığına kastetme girişimidir. Bugüne kadar buna nasıl müsaade edilmemişse, bundan sonra da asla müsaade edilmemelidir. Bakın, Muş Belediyesi'nin kapısına 'Şaredariya Müşe' yazılı tabela asıldı. Yarın Şanlıurfa'dakiler de Arapça yazsın. Sakarya'dakiler Boşnakça yazsın. Trakya'dakiler Arnavutça yazsın. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey kabul edilemez. Buna asla müsaade edilmemesi lazım. Buna müsaade etmek demek insanlarımızın ayrıştırılması ve ülkemizin bölünmesine giden yolun taşlarının döşenmesi anlamına gelir" diye konuştu.

"2-3 BİN LİRAYLA NEFES ALINAMAZ"

Akpınar, Genel Başkanımız Sn. Mustafa Destici’nin talimatıyla, partimiz Genel merkez yönetiminden bir grup heyetin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü anımsatarak, "Partimizin görüşlerini dile getirip, yazılı olarak da Sayın Bakanımız ve heyetine sundular. Öncelikle adil bir vergi düzenlemesine ihtiyaç vardır. Yapılması gereken açık ve nettir. Asgari ücret en azından bu Temmuz ayı itibariyle enflasyon farkı kadar artırılmalı, Temmuz ayından itibaren asgari ücret net 21 bin 205 TL olmalıdır. Açıklanan enflasyon bu şekildedir. En düşük emekli maaşı da aynı seviyede olmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalıdır. Temmuz ayından itibaren en düşük emekli maaşı 21 bin TL'nin üzerinde olmalıdır. Emeklimize sadece enflasyon oranı kadar zam yapılırsa en düşük emeli maaşı 12 bin 500 TL olacak. Bu zamlar kök maaşa yapılırsa bazı emeklilerimiz 10 bin TL'de kalacak. Bir kere yapıldı bu Temmuz 2023'te; orada 7 bin 500 TL alan orada kaldı. Dolayısıyla bir daha yapmayın. Bu düzenleme meclise gelecek. Bir daha bu artışı kök maaşa yapmayın. Eline geçen net maaş ne ise, onun üzerine yapın ne yapacaksanız. Bunun için behemehal en düşük emekli maaşının 21 bin TL'nin üzerine çıkarılması lazım. Bu olmazsa adalet sağlanmış olmaz, emeklilerimizde nefes alamaz. 2-3 bin lirayla nefes alınamaz" dedi.

ÖZEL'İN "YA GEÇİM YA DA SEÇİM OLACAK" SÖZLERİNE YANIT VERDİ

Akpınar, CHP lideri Özgür Özel'in 'ya geçim olacak ya da seçim olacak' açıklamalarına ilişkin, " Türkiye'nin şu anda birliğe, beraberliğe, istikrara ve huzura ihtiyacı var. Dolayısıyla biz seçimlerin sanki zamanında yapılacakmış gibi ülkemizin istikrarla yoluna devam etmesinden yanayız. Elbette ki demokrasilerde, Cumhuriyet rejimi ile yönetilen ülkelerde irade milletindir. Milletimiz karar verir neyin olup olmayacağına. Ama bundan daha 1 ay önce erken seçim cümlesini ağzına almayan ya da almaktan imtina eden Özgür Özel'in bugün 'seçim seçim' demesi kendi parti teşkilatlarından da çok birtakım medya mensuplarının kendisini zorlaması sonucu söylenmiş bir sözdür. Bunu biliyoruz. Daha önce 'seçime biz değil, millet karar verir' diyordu. Bizce  o cümlesinde durması demokrasi açısından da çok kıymetlidir” diyerek açıklamasını tamamladı. 

Haber: Serap DURUKAN

ÜNLÜLERE OPERASYON SÜRÜYOR 3 GÖZALTI DAHA !

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

O SPİKER DE UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI

ESKİ GÖLCÜK YOLU SİLAHLI ÇATIŞMA

BEBEK DOSTU HASTANE

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “LAF UÇAR, ESER KALIR”

VALİ AKTAŞ, HAMİDİYE KESTANE FESTİVALİ'NE KATILDI

GÖLCÜK ESNAF ODASI SEÇİMLERİ

GÖLCÜK’TE SAĞLIKLI YAŞAMIN KAPILARI ARALANDI

ZABITA’DAN YÜREK ISITAN DAVRANIŞ

HER ADIMIMIZI ESNAF İÇİN ATIYORUZ

BAŞİSKELE'DE EĞİTİM İÇİN GÖNÜL BAĞI KURULDU

BAŞKAN SEZER MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

AKV’DEN GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANI ALİ YILDIRIM SEZER’E ZİYARET

GÖLCÜK KAYMAKAMLIĞI YENİ BİNAYA TAŞINIYOR

TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROJE GÖLCÜK’ÜN GÜNEYİNDEN GEÇECEK!

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNE YENİ NESİL MR CİHAZI KURULDU

GÖLCÜK’TE İÇME SUYU VE ATIK SU HATLARI YENİLENİYOR

ARAÇLA VE YAYA OLARAK MAHALLE TARAMASI

BAŞİSKELE BELEDİYESPOR KULÜBÜ YÜZMEDE DE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

ASKF’DEN KINAMA

Kocaelispor Başkanı Recep Durul ara transfer dönemini değerlendirdi “ARA TRANSFER KOLAY DEĞİL”

BACA YANGINI KORKUTTU

UYUŞTURUCUDAN 12 KİŞİ TUTUKLANDI

GEBE OKULU BİRİNCİ GRUP DOĞUMHANE ZİYARETİ VE MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

BÜYÜKŞEHİR’İN FİDAN DESTEĞİ MEYVELERİNİ VERECEK

GÖLCÜK BELEDİYESİ SAHA EĞİTİMİ İLE SAĞLIKLI HAYATIN KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BÜYÜKAKIN “7 YILDA FİLOMUZ İKİYE KATLANDI''

SİFTAHSIZ AKŞAMLAR,OTOPARK ÇİLESİ

KARAMÜRSEL’DE SERİ SONA ERDİ

Yükleniyor

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

HER ADIMIMIZI ESNAF İÇİN ATIYORUZ

ALTIN DA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ ?

BU KARAR YÜZ BİNLERCE ABONEYİ İLGİLENDİRİYOR !

‘TÜRKİYE, İHRACATTA GÜÇLÜ İVMESİNİ SÜRDÜRÜYOR’

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “JEOPOLİTİK GELİŞMELER ALTINDA YÖNÜ BELİRLEYECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifinden 11 Ayda 206 Milyon TL kredi MISIRLIOĞLU: “ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ, DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9