Tarih: 21.06.2018 13:50

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Dumlupınar faciasının son tanığı Hüseyin Akış son yolculuğuna uğurlandı

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Çanakkale Boğazı’nın Nara Burnu’nda 4 Nisan 1953 tarihinde İsveç bandıralı Naboland gemisiyle çarpışarak batan TCG Dumlupınar Denizaltısı faciasının son tanığı Denizaltıcı Seyir Astsubayı  Hüseyin Akış  yaşadığı Mersin’in Silifke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Seyir Astsubayı Hüseyin Akış için Silifke Zeytinli Cami önünde askeri tören düzenlendi.

Hayatta kalan son gaziydi

4 Nisan 1953’te batan Dumlupınar Denizaltısı, Türk denizcilik tarihinin en büyük facialarından birini yaşadı. 81 denizcimiz Çanakkale Boğazı’nın serin sularında son sözleri olan “ Vatan Sağolsun” diyerek can vermişlerdi. Faciadan sağ kurtulan isimlerden biri olan Hüseyin Akış’ın vefatı üzerine memleketi Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Gölcük Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Bülent Turan katıldı

Tören’de  gazinin kızları Nesin Akış, Nevin Akış ve oğulları Arif Akış, Akif Akış taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Kocaeli Gölcük Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Mersin Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Erdal Altay, Adana Asker Alma Bölge Başkanı Albay Ahmet Atay, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hüseyin Akış’ın vefatı ile bir tarih kapanmış olduAkdeniz’de NATO tatbikatına katılan Dumlupınar, 4 Nisan 1953’te Gölcük’teki Donanma Komutanlığına dönmek için girdiği Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde İsveç bandıralı “Naboland” adlı gemiyle çarpışmış, denizaltının güvertesindeki ve köprü üstündeki 5 asker kazadan sağ kurtulurken, dışarıya çıkamayan 81 personel şehit düşmüştü. Kazadan kurtulan 5 denizciden hayatta kalan son gazi olan Hüseyin Akış’ın vefatı ile bir tarih kapanmış oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —