Tarih: 07.07.2023 12:15

Aslan, ‘Söz uçar yazı kalır’

Facebook Twitter Linked-in

Aslan, ‘Söz uçar yazı kalır’

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şube Sekreteri Muhterem Aslan, yaptığı açıklamada, ‘Söz uçar yazı kalır’ dedi. Aslan, internet sitelerinden alışverişlerde tüketicilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

‘Hakkınızı aramayı bilirseniz, karşı taraf çaresiz kalır’

TÜKODER Gölcük Şube Sekreteri Muhterem Aslan, şunları söyledi: ‘ ‘Söz uçar yazı kalır.’ Bu sözü; herhalde duymayanımız, haberdar olmayanımız yoktur diye düşünüyorum. Bu sözün Tüketici Hakları için olmazsa, olmazlardan olduğunu şimdi size, daha yakın zamanda bizzat şahit olduğum bir örnekle anlatsam, ne dersiniz? Geçtiğimiz ay dernekteyken rehberimde kayıtlı olmayan birisinden telefon geldi, arayan bir bayan ismimle bana hitap ederek, Ç……..ti’nin web sayfasından birkaç gün önce bir sipariş verdiğini, aynı günün ertesi tekrar web sayfasına baktığında sipariş verdiği ürünün aynısının ve tıpkısının 840 TL kadar daha ucuza sunulduğunu görünce, tekrar ikinci bir sipariş oluşturduğunu, ve hemen birinci verdiği siparişi İPTAL etmek için girişimde bulunduğunu, ancak daha paketlenmesi bile yapılmayan ürünün iptalini tüm görüşme ve taleplerine rağmen başaramadığını, tarafıma anlatınca, derneğe gelmesini istedim. Geldiğinde de sipariş verdiği web sayfasını telefonundan açmasını ve yazı ile talep yazılması gereken menüyü (hücreyi) göstermesini istedim. Ve oraya aynen aşağıdaki metni bizzat söyleyerek yazdırdım. Şeklinde yazdırıp iletiyi gönderdikten sonra da ekran görüntüsünü aldırıp, tüketiciyi evine uğurladım.’

‘Sizin yazdırdığınız o metin gerçekten çok tesirli oldu’

Aslan, açıklamalarını devamında, ‘Aynı gün akşam saat 17.00 gibi yine arandığımda; telefondaki tüketici bayan; “Muhterem Abi, beni aradılar ve özür dilediler… O siparişi iptal ettiklerini bildirdiler… Sizin yazdırdığınız o metin gerçekten çok tesirli oldu…” diye teşekkür etti… İşte ben her zaman diyorum… Söz Uçar Yazı kalır! Tesiri de işte böyle olur!.. Sakın unutmayın! Sayın Tüketici dostlarım’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —