Tarih: 15.08.2021 11:26

Asrın Depreminde Şehitlerimizi Rahmet anıyoruz UNUTMAK FELAKET OLUR

Facebook Twitter Linked-in

Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999’da saat 03.02’de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 22 yıl geçti. Fakat acılar ilk günkü gibi taze.

Gölcüklüler Anma Etkinliklerine Davet Edildi

Gölcük, 17 Ağustos 1999 tarihinde, saatler 03.02’de, 45 saniye süren depremde büyük yıkım yaşamış, toplamda 18.373, depremin merkez üssü olan Gölcük’te ise resmi rakamlara göre 5300 kişi hayatını kaybetmişti. Büyük acıların yaşandığı, asrın felaketi olarak nitelendirilen, Türkiye tarihinin en büyük depreminin 22.yılında Gölcük’te, deprem şehitlerini anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek için bir dizi program düzenlenecek. Coronavirüs tedbirleri nedeniyle etkinlikler belli ölçüde düzenlenecek, ayrıca yapılacak etkinliklerde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyulacak.

Programda neler var?

Gölcük Belediyesi, Asrın Felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 22.Yıl dönümü anma programı Kavaklı Sahili Marina’da, yarın akşam saat 21.00’da başlayacak ve gece saat 03.02’a kadar sürecek.

Protokol konuşmalarıyla başlayacak program, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan’ın “Bireysel Afet Hazırlıkları” sunumu ile devam edecek. Ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla deprem şehitleri anılacak. Son olarak da saat 03.02’de deprem anıtına çelenk konulacak, saygı duruşu ve dualar yapılacak. AFAD Deprem Simülasyon Tırı da program boyunca gezilebilecek.

Gölcük Deprem Şehitlerini Dualarla Anacak

Anma etkinlikleri 17 Ağustos Cumartesi günü de devam edecek.

Saat 11.00’da Gölcük 17 Ağustos Deprem Şehitliği’nde,

Saat 12.00’da İhsaniye 17 Ağustos Deprem Şehitliği’nde,

Saat 15.30’da Değirmendere 17 Ağustos Mezarlığı’nda,

Saat 17.30’da Yazlık Şehitliği’nde,

Saat 17.30’da Ulaşlı Deprem Şehitliği’nde Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua yapılacaktır.

Ayrıca; saat 13.30’da İhsaniye Çiftlik Ulucami’de, 17.30’da da Halıdere Merkez Camisi’nde deprem şehitlerimiz için Kuran-ı Tilaveti yapılacak ve dualar okunacak.

Sezer, ‘Deprem gerçeğine dikkat çekmek adına bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada şunları söyled: “Asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin üzerinden tam 22 yıl geçti. 22.yılında da hem deprem şehitlerimizi anmak hem de depremin acılarını yaşamış insanlar olarak deprem gerçeğine dikkat çekmek adına bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz. 16 Ağustos akşamı, saat 21.00’da, Kavaklı Marina’da yapılacak anma programına tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

‘Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’

Başkan Sezer son olarak: “Tabii bunun yanında Gölcük çok acılar yaşamış bir kent. İnsan hayatı açısından 45 saniye çok kısa bir süredir ama biz Gölcüklüler açısından asla unutulamayacak anlar. 45 saniye içerisinde birçok sevdiğimizi, dostlarımızı, yakınlarımızı yitirdik. Onun için deprem gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız ve gereken dersleri almalıyız. Biz biliyoruz ki insanları deprem değil, güvensiz yapılar öldürür. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu büyük felaketin 22.yılında hayatını kaybeden hemşehrilerimize ve tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O gece yaralanan ve bugün hala depremin olumsuz hatırasını yaşayan insanlarımıza da sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —