Tarih: 08.12.2022 13:19

ATATÜRK MAHALLESİ’NİN 20 YILLIK PARK HASRETİ SONA ERDİ

Facebook Twitter Linked-in

ATATÜRK MAHALLESİ’NİN 20 YILLIK PARK HASRETİ SONA ERDİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Alikahya Atatürk Mahallesi Buhara Caddesi’ndeki vatandaşların 20 yılı aşkın süren park ve yeşil alan hasretine son verdi

İzmit Belediyesi, vatandaşların talebi doğrultusunda kente yatırım yapmaya devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Alikahya Atatürk Mahallesi Buhara Caddesi üzerinde bulunan vatandaşların 20 yıldır talep ettiği yeşil alan ve park alanını tamamlayarak hizmete açtı. Toplam 1.196,26 metrekare alan üzerine inşa edilen bölgede 466,75 metrekare yeşil alan, 314,56 metrekare sert zemin, 6,12 metrekare betonarme merdiven, 82,86 metrekare bitkisel tasarım alanı, 2 adet ahşap giriş tagı ve 1 adet klasik döküm çeşme bulunuyor.

Vatandaşlar Memnun Kaldı

Park alanında tasarım ve üretimi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan 5 adet kamelya ve 4 adet piknik masası yer alıyor. Ayrıca 115,16 metrekare kauçuk zemin yapılarak üzerine 1 adet çocuk oyun grubu ve kondisyon aletleri yerleştirildi. Parkın hizmete açılmasının ardından İzmit Belediye Başkanvekili Çetin Sarıca, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun ile Park ve Bahçeler Müdürü Ümit Uçar önceki gün parkı yerinde inceledi.

“20 Yıllık Talebimize Fatma Başkan Çözüm Oldu”

Genel çalışma hakkında bilgi alan ve parkı yerinde gören İzmit Belediyesinin yöneticileri, parkı ziyaret eden mahalle sakinlerinin de çalışma ile ilgili fikirlerini aldı. Yapılan çalışmalardan genel anlamda çok memnun kalan vatandaşlar, başta İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere tüm emekçilere teşekkür etti. Yine mahalle sakinlerinden olan Ahmet Akyüz de İzmit Belediyesi yetkililerine teşekkür ederken, “20 yıldır farklı yönetimlerle bu ihtiyacımızı ve talebimizi paylaşmamıza rağmen bir sonuca varamıyorduk. Sağ olsun Fatma Başkan bizi duydu ve bu talebimizi kısa sürede yerine getirdi. Buradan bir kez daha mahallemiz adına kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —