Tarih: 11.07.2023 12:53

Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı KARAMÜRSEL’DE YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı

KARAMÜRSEL’DE YAPILDI

Her ay bir ilçede yapılan Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli şubeleri başkanlar toplantısının Temmuz ayı toplantısı Karamürsel Limon Cafe de yapıldı.

Kandıra, Gebze, Körfez, Derince, Yahya Kaptan, İzmit ve Karamürsel Şube başkanları toplantısının açılış konuşmasını ev sahibi olarak Karamürsel Şube Başkanı Bilgutay Bağdat yaptı.  Bağdat, ‘Atalarımızın işgalden kurtardığı ve yoktan var ettiği Cumhuriyetimiz bu yıl 100. Yılına giriyor. Ancak kuruluşunda atılan hamleleri bugün daha ileriye götürememenin üzüntüsü içindeyiz. Cumhuriyetin kazanımlarını kaybettiğimiz günleri, ayları ve yılları yaşıyoruz ve maalesef bir çıkış noktası yaratamıyoruz, bu hepimizin sorumluluğudur. Bunun tek nedeni de güç birliği yapamayıp iç kavgalarımızla uğraşmamızdan kaynaklanıyor. Halkımızı bütünleştirememizden kaynaklanıyor, çözüm ve çare arayamaz olmamızdan kaynaklanıyor.’

‘Her geçen gün sorunlar çoğalıyor’

Bağdat,’Ülkenin iç, dış sorunları artıyor ama en önemlisi ekonomik geçim sıkıntıları her dakika artıyor. Cuma günü sabah karşılaşıp kızdığımız yeni vergilerin yükünü asıl pazartesiden itibaren çok yüksek oranda hissetmeye başlayacağız. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi denilen ucube sistem ile her seçim sonrası adeta kendilerini yeni iktidara gelmiş gibi yaratma hünerleri halkı ezmektedir. Ve halkın yarısı maalesef bunun farkında değil. 21 yıldır ülkeyi yöneten Parti,  Hükümet ve tek lider çökerttiği devlet sistemi ile kendini sürekli iktidarda tutacak yeni zenginler yaratmış bu yaratma sırasında devlet kaynakları yok olmuştur. Bu yok olan kaynakların faturasını da yeni yapılandırılan vergilerle Türkiye Cumhuriyeti halkına kesmiştir. Bu durumu seçim öncesi bırakın baştan beri yapılanları bizler gördük ancak halka anlatamadık. Bunun sorumlusu aydın bütün kesimlerdir. Ve hala da iç çekişmelerimizi bitiremiyoruz. Ancak karşımızdaki cenah gayet sakin bizim ile dalga geçmekte, bizim sayemizde de iç işlerimize karışmaktadır. Toplum karşısında bizi kötü göstermektedir ve biz bu sarmalın içinden üzgünüm ama çıkamıyoruz.Artık sosyal medyada, gazetelerde, televizyonlarda eleştiri ve konuşmaları bir kenara bırakmalıyız. Halk için ne yapabiliriz aydınlanma dönemini yeniden nasıl başlatabiliriz üzerine konuşmaya başlamalıyız.Bizler demokratik yöntemleri benimsemiş düşünce insanlarıyız. Toplumdaki ayrışmayı ortadan kaldıracak adımlar atmak zorundayız. Yakın geçmişte ne oldu ise oldu. Bunu konuşmayı artık kenara bırakmak zorundayız. Sen haklısın ben haklıyım demek seçimi kazanıp düzeni yeniden kurmadığınız sürece hiçbir şey ifade etmiyor’ dedi.

‘Tehlike çok büyük fark etmiyoruz’

Bağdat, ‘Ülkemizin demografik yapısı her geçen gün gelen yabancılarla bozulmaktadır. Büyük oranda bir taraftan Suriye, Ürdün, Filistin, Afganistan gibi alt sınıf ile ülkemiz doldurulmakta. Diğer yanda Zengin üst sınıf Saudi, Katar, Arap Emirliği gibi Arap yarımadasındaki grupların hâkimiyetine geçiyoruz. Diğer tarafta belli oranda İngiliz, Fransız, Alman ve Rus oligarklar ülkemize sessizce yerleşmektedirler. Bu tehlikeyi görmeli ve önlem alınması için büyük mücadeleye girişmeliyiz.100 yılımızda önce öz değerlerimizi korumalıyız diyorum.Kültüre, sanata, bilime halkı yöneltmeliyiz düşüncemi belirterek hepinize tekrar Karamürsel’e hoş geldiniz diyorum.Açış konuşmasından sonra diğer ilçeler düşüncelerini paylaştı ve her konuda şubelerin birlikte hareket etmesi hususunda kararlar alındı’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —