Tarih: 20.04.2022 07:45

Av yasağı başladı, balık fiyatları yükseldi HAMSİ 100 LİRAYI GÖRDÜ

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantası, 15 Nisan’da başlayan av yasağı sonrasında da hizmet vermeye devam ediyor. İşletme sahibi Emrah Kurtuluş yasağın başlaması ve balığın az çıkması nedeniyle balık fiyatlarında bir yükseliş olduğunu ifade etti.

“Fiyatların düşmesini bekliyoruz”

Balık Mezat’ta çok pahalı olduğu için fiyatların bu dönemde yüksek olduğunu ifade eden Kurtuluş, “ Evet 15 Nisan itibariyle av yasağı başladı. Şu anda olta balıkçılığı ve küçük tekne balıkçılığı ile yeni sezon başlayana kadar devam edeceğiz. Havaların soğuk olması nedeniyle olta balıkçılığına şu anda ilgi biraz az. Bu nedenle fiyatlar biraz yüksek. Birde balık az çıktığı için fiyatlar yüksek ama havaların düzelmesiyle balık daha fazla çıkarsa eğer fiyatlar düşecektir” dedi.

“Yeni sezona kadar hizmet vermeye devam edeceğiz”

Sözlerine devam eden Kurtuluş, “ hem yasağın başlaması hem de Ramazan Ayı içinde olmamız sebebiyle Balık biraz ikinci plana atılsa da Rizeli Kardeşler Balık Lokantası olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.  Gölcük’ün belli bir kesimi yaz da olsa kışta olsa balığı seviyor. Bizde Rizeli Kardeşler olarak yeni sezona kadar olta ve küçük tekne balıkçılığı ile günlük taze balıkları Gölcük halkıyla buluşturacağız” dedi.

Güncel balık fiyatları

Hamsi kilo 100 lira, İstavrit kilo 50 Lira, Alabalık kilo 60 Lira, Levrek kilo 110 Lira,  Çupra kilo 100 Lira,  Karadeniz Somon kilo 90 Lira,  Barbun kilo 220 Lira, Turna Mezgit kilo 150 Lira,  Norveç Somon Kilo 230 Lira, Çinekop kilo 150 Lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —