11282,48%-0,05
41,11% -0,07
48,22% 0,30
4587,87% 0,59
7323,81% 0,97
Gırgır reislerine Türk Bayrağı ve baklava hediye edildi
15 Nisan’da başlayan av yasağıyla birlikte teknelerini kıyıya çeken balıkçılar, yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı. Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen program, dualarla başladı. Gırgır reislerine Türk Bayrağı ve baklava hediye edilirken, programa katılan vatandaşlar da balıkçıları yalnız bırakmadı.
Çalık, “Balıkçılık, Ereğli halkımızın en önemli geçim kaynaklarından biridir”
Hazırlıklarını tamamlayan tekneler, limandan sırayla çıkarak sahil boyunca tur attı ve halkı selamladı. Büyük bir coşkuya sahne olan gecede Ereğli halkı ve aileleri duygusal anlar yaşadı. Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yeni av sezonunun bereketli ve kazasız geçmesini temenni ederek şunları söyledi: “Balıkçılık, Ereğli halkımızın en önemli geçim kaynaklarından biridir. Bu gece denize açılan tüm balıkçı kardeşlerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum. Sofralarımıza bereket, ilçemize canlılık getirecek bu emek dolu yolculukta her zaman yanınızdayız.”
Programın ardından Ereğli halkı ve aileleri, denize açılan tekneleri alkışlarla uğurladı. Yeni sezonda tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bol kazançlı bir dönem olması temenni edildi.