Tarih: 25.09.2023 11:10

AY, ‘25 EYLÜL DÜNYA ECZACILIK GÜNÜ KUTLU OLSUN’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü ve bugün kutlayacağımız Mevlid Kandili münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Dünya Eczacılık Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Osman Ay, şunları söyledi: ‘Eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına  ve  mesleğe emek ve gönül veren Eczacılarımızın  açılmasına bir vesile olmaktır. Eczacılar sağlık sisteminin giriş kapısı ve son halkasıdır. Eczacılık insanlığın hastalıklarla mücadelede tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biridir. İlaç dağıtım alanlarında kesintisiz 24 saat sağlık hizmeti veren sağlık sorunlarına yardım için hep yanımızda olanlardır. Tüm Eczacılarımızın Eczacılar Günü kutlu olsun.  İnsanlığın var olduğu en eski tarihlerden beri bilinen belki de en eski meslek gruplarından biri olan Eczacılık mesleği insan sağlığını iyileştirmek gibi son derece kutsal bir görevi üstlenmekte ilaçların bilinçli kullanımında kaliteli rehberlik sunmak için kararlılıkla çalışan profesyonellere değer veriyoruz.’

‘Eczacı olmak hayata değer vermek başkalarının sağlığını önemsemektir’


Ay, açıklamalarının devamında, ‘Eczacılar ağrılarımız için ilaç kapsüllerinde biraz  ışık ve umut ışığı yeniden kazanmamıza yardımcı olan yıldızlardır. Eczacı olmak hayata değer vermek başkalarının sağlığını önemsemek ve mesleği rehberlik ve empatiyi bir aracı haline getirmek demektir’ dedi.

‘O Alemlere hasret, alemler ona hasret’

Osman Ay, ayrıca bugün kutlanacak olan Mevlid Kandili nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ay, ‘Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed (S.A.V.) Ülkemiz ve tüm İslam Coğrafyasının Mevlid Kandili mübarek olsun’ dedi. Ay, bu anlamlı gün münasebetiyle 200 Seccade dağıttı. Müşterileri seccade hediyesi için Osman Ay’a teşekkür etti. Hiçbir ümmeti cennete girmeden girmeyecek olan Peygamber. Kim bu kadar fedakar olabilir ki? İyi ki doğdun Peygamberimiz.  Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya geldiği bu mübarek gecenin ülkemize ve tüm İslam alemine ve insanlığa hayır getirmesini diliyorum.’

‘Mevlid Kandiliniz mübarek olsun’

Ay, ‘Bugün günlerden Mevlid kandilidir. Yani insanlığa rahmet olarak gönderilen ve İslam’ın nurunu taşıyan Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’ın doğum günüdür. Onun dünyaya gelişiyle İslamiyet tüm dünyaya yayıldı. Bu özel günde tüm İslam coğrafyasında Peygamberimiz anılır. Gönüllerimizin nuru Peygamberimize salat-ü selamlar getirilir. Camilerde mescitlerde mevlidler okunur. Kur’an-ı Kerim’i Kerim okunur. Dolayısıyla İslam dinindeki özel gecelerden biri olan Mevlid Kandilini iyi bir şekilde idrak etmeliyiz. O gecenin feyz ve bereketinden verimli bir şekilde yararlanmalıyız. Hz. Muhammed (S.A.V.) Hicri takvimin 3. ayı olan Rebiülevvel ayının 12.gecesi 571 yılında dünyaya gözlerini açmıştır. O son Peygamberdir. O’nun doğum günü vesilesiyle  İslam aleminde bu tarih Mevlid kandili olarak kutlanır. Bize düşen onun ahlakıyla ahlaklanmak onun yolundan gitmektir. Bu anlamda kandil geceleri aslında,bize bir çok fırsat sunar  işlediğimiz günahlarla kararan kalplerimizi bu özel gecelerde  temizlemeye çalışmalıyız Yaradana el açıp tövbe etmeliyiz Hz.Peygamberin sünnetine uygun bir şekilde yaşamalıyız bu geceler aslında bir arınma gecesidir diyebiliriz. Sonuç olarak Mevlid Kandili Yüce Allah’ın Habibi sevgili Peygamberimizin dünyaya gelişinin yıl dönümüdür bu özel gecede Hz. Muhammed’e salavatlar getirebiliriz ruhuna fatihalar okuyabiliriz onun hayat felsefesini okuyup anlamaya çalışmalıyız çünkü O Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberdir davranışlarda onu ölçü almalıyız insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızda uygulamalıyız. Bu özel gecede Allah’a el açıp bağışlanma dilemeliyiz. Kirlerden arınmak için tövbe istiğfar etmeliyiz kısacası Mevlid kandili bir tazelenme gecesidir. Tekrardan tüm İslam Aleminin ve Gölcük halkının Mevlid Kandilini kutluyorum’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —