Tarih: 28.08.2020 14:01

Ay, “29 Ağustos Aşure Günümüz hayırlı olsun”

Facebook Twitter Linked-in

Ay, “29 Ağustos Aşure Günümüz hayırlı olsun”

İlçemizin tanınmış esnaflarından Osman Ay 29 Ağustos’ta başlayacak olan Aşure günü münasebetiyle markete gelen müşterilerine aşure dağıttı.  

“Bu ayın onuna tesadüf eden Aşure günü birçok tecellilere zarf olmuş bulunmaktadır”

 Ay yaptığı açıklamada, “ Bu ayın onuna tesadüf eden Aşure günü birçok tecellilere zarf olmuş bulunmaktadır.  Hz Adem’in yaratılması,cennete girmesi ve cennetten çıktıktan sonra tevbesinin kabulü Aşure, gününe rastlamaktadır.   Hz. İbrahim’in doğumu, Halilullah  payesine ermesi Nemrud’un ateşinden kurtulması bugünde olmuştur.  Hz Nuh’un gemisinin Cudi dağına oturması ve karaya,ayak basması Aşura gününe tesadüf etmektedir.  Hz.isa’nın doğumu ve kendisine suikasd hazırlayan Yahudilerden kurtulup semaya yükseltilmesi de bu mübarek güne tesadüf etmektedir.

“Aşure Günü geldiğinde yapılan hayrın sevabı katmerli olarak verilir”

Hz.Musa ve ümmetlerinin Firavundan kuruluşları ve Firavunun suda boğulmaları da bu günde vaki olmuştur.  Aşure gününün bu müstesna değeri sebebiyle Resulullah Efendimiz bu günde oruç tutar ve ashabına da tavsiye ederlerdi.  Muharrem ayı geldiğinde müminler hicri yılı tebrik etmeli ve herkes Salih amellerle meşgul olmalıdır.  Aşure Günü geldiğinde yapılan hayrın sevabı katmerli olarak verilir. Çoluk ve çocuğunun nafakasında bolluk yapması bile onun için bir ecir vesilesidir.  Resulullah Efendimiz buyuruyorlar ki :”Kim aile efradına Aşure Günü nafakasını geniş tutarsa Allah’ da ona senenin tamamında genişlik verir”.  İslam şuuruna malik bulunan müminler bu günlere gerekli itinayı göstermeli ve sünnet müessesesini ayakta tutmalıdırlar” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —