Tarih: 04.02.2020 13:08

Ay, ‘Anneler cennet çiçeğidir’

Facebook Twitter Linked-in

Ay, ‘Anneler cennet çiçeğidir’

Gölcüklü esnaf Osman Ay, Kur’an-ı Kerim hatmini tüm annelere ve annesinin ruhlarına hediye ettiğini belirterek, ‘ Anne demek ,karşılıksız beklentisiz yürekten seven demektir’ dedi.

ANNE DEMEK!. ANNEM İÇİN….

Ay, yaptığı açıklamada, ‘Okumuş olduğum Kur’an-ı Kerim Hatmimi başta şu anda 87 yasında olan Canımıniçi Annem Ayşe Ay ve bütün annelerimize hediye ediyorum.  Anne demek ,karşılıksız beklentisiz yürekten seven demektir bence…Yeri geldiğinde bir de ve de annedir mesela yavrusu doyana dek kımıldamadan beklerken.. Ve bir aslanda annedir uğruna ölmeyi dahi göze alıp yavrusunu korurken..koskoca bir balinada annedir yani ufacık bir karıncada… Şu hayatta beni karşılıksız sevdiğine emin olduğum tek insan sensin sırtını gönül rahatlığıyla dayayabildiğim sensin ve beni her zaman sevecek olanda sensin. Sen benim güzeller güzeli annemsin iyi ki varsın. Değer biçemediğim bir şey varsa o da senin varlığındır, korktuğum bir şey varsa o da senin hüzünlü olmandır ama başka hiç bir şey beni üzemez çünkü sen hep yanımdasındır. Bana her daim sevmeyi öğreten  gücüme güç katan beni en zorlu olaylarda bile yüreklendiren canım annem, senin hakkını asla ödeyemem. Beni sınırsız bir sevgiyle seven yaşamımın hiçbir anında şefkatini esirgemeyen güzel yürekli annem… Hayattaki  tek dayanağım en güzel şansım sen benim senin kadar şefkatli,güçlü ve sabırlı bir kadının evladı olabildiğim için çok ama çok şanslıyım.

Allah’ım seni başımızdan eksik etmesin.Her zaman yolumu aydınlatan yanlışlarımı bağışlayan  bana her defasında kucak açan şefkatinle tüm zorlukları eriten oldun.İyi ki o güzel yüreğinle benim Melek annem oldun.. Sen benim Gölgem gibi nereye gidersem yanımdasın sanki bir parçam oldun gibi ne olursa olsun yüreğimin en güzel köşesindesin annem. Fedakarlık sözcüğü bana seni çağrıştırır.şefkatin beni her zorluktan çıkarır,senin bir küçük üzüntün benim dünyamı karartır.seni çok seviyorum anneciğim iyi ki varsın..Bir tek sen ol  bana yeter annem her zaman başımın tacısın..Senin hakkını ödeyemem seni sevmeye ömrümü yetiremem Bütün dünya benim olsa bir tane sen etmez Annem.  Hiç bir tedavi senin şefkatin kadar güçlü değil hiç bir ilaç senin bir öpücüğün kadar etkili değil anneciğim senin mutluluğun benim yaşama sebebim olmuş senin derdin benim karanlığım iyi ki varsın..Beni benden çok seven beni benden çok düşünen biricik Annem.  Anneler cennet çiçeğidir.Anne elinden tüm dünyaya tutunur insan o eli bir bırakırsa bir ömür yutkunur insan.. Annene hizmet et;Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır.Hz Muhammed (S.A.V),  Anne kalbi,çocuğun okuludur. Dünya da her güzel şey ananın eseridir..M.Kemal Atatürk.. Çocuğunu kaybeden bir anne için her gün ilk gündür ,bu ıstırap ihtiyarlamaz..Victor Hugo:’




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —