10135,19%1,37
40,05% 0,03
46,91% -0,15
4237,88% -0,29
6797,97% -0,25
AY, “BİR MÜSLÜMANIN TEK REHBERİ KURAN-I KERİM OLMALIDIR”
İlçemizin tanınmış ve sevilen esnaflarından AY-PA Market’in sahibi Osman Ay, Bir Müslüman’ın tek rehberi Kuran-ı Kerim Olmalıdır” diyerek markete gelen müşterilerine Kuran-ı Kerim, seccade ve hoca Ahmet Yesevi’nin kitaplarından hediye etti.
Her Müslüman’ın ilk gayesi Kuran-ı anlamaktır
Ay konu hakkında yaptığı açıklamada, “ Son ilahi din olan İslam dininin kutsal kitabi Kuran-i Kerim’dir. Kuran, İslam dininin kılavuzudur. İslam’a mensup olanların bu hayatta nasıl davranmaları neler yapmaları hangi ibadetlerle meşgul olmaları gerektiğini anlatan ilahi kitaptır. Kuran’ da Allah’ın belirtmiş olduğu tüm emir ve yasaklar bulunmaktadır. Her Müslüman’ın Kuran-ı iyi incelemesi okuması anlaması ve hayatına tatbik etmesi gerekir. Allah’ın temel gayesi biz insanların Kuran da anlatılanları anlamak ve tüm hayatımızda uygulamaktır. Bu yüzden her Müslüman’ın ilk gayesi Kuran-ı anlamaktır. Ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda güvenilir mealcilerin meallerinin okumaktır. Kuran öyle bir okyanustur ki her insan ondan kısmeti kadarını alır. İnsanin ilim seviyesine göre Kuran’dan aldıkları da değişir. Onu ne kadar çok okur ne kadar hayatımıza uygularsak o kadar iyi anlayabiliriz” dedi.
“Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir”
Ay sözlerinin devamında, “ Bir Müslüman’ın tek rehberi Kuran olmalıdır. Aksi takdirde dinimiz daha çok yanlış anlaşılacak ve Allah’ın hoşuna gitmeyen uygulamalara maruz kalacaktır. Mesela Müslüman olmayan fakat Müslüman olmak isteyen bir kimse Kuran-ı öğrenmek istediğinde bu kişiye Müslüman biri tarafından Kuran iyi bir şekilde öğretildiğinde kişi Allah katında sevap alır. Çünkü Müslümanlığın dağıtılmasına ve yayılmasına katkıda bulunmuştur. Kuran okumak ve Kuran-ı öğrenmek dinimiz de hem bu dünya için hayırlıdır hem de öteki dünya için hayırlıdır. Çünkü Kuran- i Kerim’i okuyan ve onu iyi idrak edebilen kimse onu gerçekten yaşamaya çalışır. Kötülüklerden uzak durmaya çalışır. Can yakmaz yalan söylemez iftira etmez vb. Çünkü onu okuyunca Kur.an ahlakına sahip olmamız gerekir. Bunun için her müminin üzerine düşen görevi yapması gerekir. Kuran okumak isteyen çocuklarımıza gençlerimize Kuran-ı öğretmek ve onları Kuran’ dan faydalanmak için hayatimiz boyunca Kuran-ı Kerim’ i iyi bilen ve iyi öğreten bir kimse haline gelmeliyiz” dedi.