AY, ‘ÇANAKKALE BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİDİR’
AY, ‘ÇANAKKALE BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİDİR’
İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, Çanakkale Deniz Zaferi’nin ve Şehitleri Anma Gününün 109. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ay, Çanakkale bir destansız zaferdir’ derken, tüm Türk Milletinin bu kutlu gününü kutladı.
‘Çanakkale Zaferi eşsiz bir imtihanın çetin bir mücadelenin adıdır’
Osman Ay, Marketine gelen müşterilerine Türk Bayrağı hediye etti. Ay, ayrıca Çanakkale Şehitlerimizin aziz ruhları için 5 Kur’an-ı Kerim hatminde bulundu. ‘Şanlı tarihimiz kahramanlık destanlarıyla doludur’ diyen Ay, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: ‘Ecdadımız İ’lâ-yi Kelimetullah için nice beldeleri ve gönülleri fethetmiştir. İslam’ın izzetini, Müslümanların haysiyetini ve mukaddes şerefini müdafaa etmek için canından cananından bütün varından vazgeçmiştir. Ancak tarihin hiçbir döneminde özgürlüğünden ve bağımsızlılığından ödün vermemiştir. Çanakkale Zaferi de Rabbimizin lütuf ve inayeti iman cesaret ve fedakârlığıyla verdiği eşsiz bir imtihanın çetin bir mücadelenin adıdır. Annelerin dualarıyla cepheye koşan vatanı uğruna canından geçmeyi minnet sayan kınalı kuzuların dünya durdukça unutulmayacak destanıdır.’
‘Çanakkale bir Milletin Yeniden Dirilişidir’
Ay, ‘Çanakkale zulmün ve küfrün her türlü imkanı ve silahına karşın iman dolu yüreklerin kıyam ettiği yerin ve göğün Allah-u Ekber nidalarıyla inlediği bir şahlanıştır. Çanakkale Anadolu’nun her evinden Rumeli’nin her bölgesinden İslâm coğrafyasının her beldesinden imanı gayesi ve duygusu bir olan müminlerin sıradağlar gibi omuz omuza vererek gösterdiği ümmet olma şuurudur. Çanakkale ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilâl uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor’ dizilerinin vücut bulmuş hâli. Allah yolunda Cihad ve şahadet ruhudur. Çanakkale düşman askerinin yarasını gömleğiyle saran kendi yarasına ise toprak basan kahraman Mehmetçiğin dünyaya öğrettiği İslam’ın savaş hukukudur.’ Bir Milletin Yeniden Dirilişidir’ dedi.
‘Biz düşen Çanakkale’de şahlanan bu muazzam ruhu diri tutmaktır’
Ay, ‘Değerli kardeşlerim bugün bize düşen Çanakkale’de şahlanan bu muazzam ruhu diri tutmaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmaktır. Ecdadımızın aziz hatırasına Şehit ve Gazilerimizin emanetine sahip çıkmaktır. Çanakkale Zaferi’nin ardındaki diriliş ruhunu gelecek nesillerimize aktarmaktır. Bu vesileyle tarih boyunca hak ve hakikat uğruna canından geçen Aziz Şehitlerimizi İstiklal ve istikbalimiz için mücadele eden kahraman gazilerimizi hürmet, rahmet ve şükranla yad ediyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.
‘EN ONURLU BİR EYLEM BİR İNSANIN HAYATINA DOKUNMAKTIR’
Osman Ay, Mart Ayı içerisinde kutlanan Tıp Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Ay, açıklamasında, ‘Tıp alanında mesai harcayan tüm emekçiler için Tıp Bayramı son derece kutsal bir gündür. Tıp Bayramı Sağlık Çalışanlarımızın hayatımızda ne kadar önemli olduğunu hatırlamak için bir fırsattır. Sağlık çalışanlarımızın özveri ve kararlılığına minnettarız bu özel günde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum.’
‘Kurtardığınız nice can için size minnettarız’
Ay, ‘Çalışmalarınızın değeri ve önemi tartışılmaz sizlerin fedakarlığı insan hayatına verdiğiniz değer ve mücadele hiçbir zaman tartışılamaz insan hayatına verdiğiniz değer için sonsuz teşekkürler. Tıp alanının her safhasında mesai harcayan tüm tıp emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Aldığımız her nefesi borçlu olduğumuz doktorların bayramını kutluyorum’ dedi.
‘BAĞIMLI OLMA SAĞLIKLI OL’
Osman Ay, Yeşilay Haftası hakkında da önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşlara, ‘Bağımlı olma sağlıklı ol’ çağrısında bulundu. Ay, açıklamasında, ‘Yeşilay Haftası önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol, uyuşturucu maddelerle mücadeleye dikkat çekem amacıyla kutlanıyor. Yeşilay 104 yıldır genç nesilleri bağımlılıktan koruyor. Dünyanın en eski sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay; alkol, tütün, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıklarına karşı mücadelesini asırlık deneyimiyle 95 ülkede sürdürüyor. ülkemizde de her yıl Mart ayının ilk haftasında Yeşilay Haftası kutlanmakta, yapılan etkinliklerle farkındalık yaratılmaktadır. Yaratılmışların en şereflisi insanı temel alarak toplumu ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan Yeşilay’ımızın Yeşilay Haftasını kutluyorum. Toplumu bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılığı önleme mücadelesi çerçevesinde önleyici ve rehabilite edici çalışmalarını nice sağlıklı nesillere konseptiyle Yeşilay Haftası’nda da sürdürecek olan Yeşilay gönüllerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.












BAŞKAN BÜYÜKAKIN: RAMAZAN BAYRAMI’MIZI TEBRİK EDİYORUM
TEMAD’DA BAYRAMLAŞMA
VALİ AKTAŞ : BAYRAMLAR HUZUR VE GÜVEN ORTAMIDIR
BÜYÜKŞEHİR, KABİRLER İÇİN ON BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITTI
BAŞKAN SEZER :RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
KOCAELİ’Yİ 60 SANİYEDE ANLAT, ÖDÜLÜ KAP
GASPÇILAR TUTUKLANDI!
SEDAŞ AİLESİ BAYRAM SEVİNCİNDE BULUŞTU
AKTAŞ ÇİFTİ VE BÜYÜKAKIN ÇİFTİ, SEVGİ EVLERİ İFTAR PROGRAMINDA ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTU
BİR YASAK DAHA ! TELEFON TUTUCULARA 21 BİN TL CEZA GELİYOR...
KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI
BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”
DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU
GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI
KENT BAYRAMLAŞMASI BİRİNCİ GÜN GERÇEKLEŞECEK
GÖLCÜK DİŞ SAĞLIĞI’NDA BİRLİK SOFRASI
GÖLCÜK CHP'DEN CAMİLERDE İKRAM, SAHURDA DAYANIŞMA
"ÇANAKKALE RUHU, İSTİKLALİMİZİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"
BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI
BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI
KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA
BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
Yükleniyor
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,28% 0,19
-
EURO
51,29% 0,99
-
GRAM ALTIN
6628,91% -3,21
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43




