Tarih: 04.06.2021 10:25

AY, ‘DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLU OLSUN’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’lü Esnaf Osman Ay, Dünya Süt günü münasebetiyle marketine gelen müşterilerine süt ikram ederek, 30 adet 3 litre süt hediye etti.

‘SÜT ÌÇELİM SAĞLIĞI SEÇELÌM’

Ay, ‘Süt bileşiminde 85 dolayında farklı besin öğesi bulundurmaktadır. Dünya süt günü sütün insan sağlığı için önemini vurgulamak ekonomiye ve toplumsal yasama katkılarını hatırlamak ve amacıyla kutlanmaktadır. Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt içmeyi alışkanlık haline getirerek tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 1 Haziran tarihi Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor.’

‘ÜÇ BEYAZA UZAK, SÜTE YAKIN OL’

‘Süt grubu besinler; Protein kalsiyum, B2 vitamini ve birçok besin öğesinin önemli kaynağıdır.Kalsiyum kemik diş sağlığının devamı ve gençlik döneminde kemik mineral içeriğinin desteklenmesinde rol alan önemli öğedir. Süt ve süt ürünlerinin içerdiği protein her yaş grubunda vücudun çalışması çocukluk döneminde büyüme yetişkinlerde ise doku onarımının sağlanması için gereklidir.Bu grupta yer alan B vitaminleri ise basta kırmızı kan hücreleri ve sinir hücreleri olmak üzere vücutta önemli işlevlere sahiptir.’

‘VÜCUDA SAYISIZ FAYDASI VARDIR’

Ay, ‘Süt benin ihtiyacı olan enerjiyi de sağlar. Sütün içinde bulunan proteinler antioksidan özellikteki A vitamini ve Çinko ile cilt sağlığı korunmuş olur. Süt cilt üzerinde nemlendirici etki yaparak cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engeller. Aynı zamanda sütün içindeki sıvı cildin nem dengesini korur mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücuda direnç verir’ dedi.

‘İSTANBUL’UN FETHÍ’NÍN 568.YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN’ KUTLU OLSUN’

İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümü hakkında da açıklamalarda bulunan Osman Ay, ‘Tarihin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un Fethinin 568. Yıldönümünün heyecanını yaşıyoruz. İstanbul’un Fethinin yıldönümü nedeniyle Fatih Sultan Mehmed Han’a ve Silah Arkadaşlarına 79 Fetih Suresi okudu. Ruhları Şad olsun. ‘Konstantiniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan en güzel kumandandır. Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir.’ ‘Benim kudretimin yettiği yerlere İmparatorumuzun ümit ve hayalleri bile yetişemez.’ Fatih Sultan Mehmed Han’a İstanbul’u neden fethettiğini sorduklarında, ‘Önce o benim gönlümü fethettiği için’ cevabını vermiştir. ‘Bu toprakları değil gönüllere fethetmeye gidiyoruz. Ya ben İstanbul’u alırım, Ya İstanbul beni.’ Adıyla sanıyla büyük olan İstanbul’un bağımsızlığını armağan eden Fatih Sultan Mehmed Han’ı ve Silah arkadaşları şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Fetih ile sadece şehir değil gönüllerde fethedilmiştir’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —