Tarih: 01.08.2021 13:31

AY, “EKMEĞİNİ ATMA GELECEĞİNİ KARARTMA”

Facebook Twitter Linked-in

   AY, “EKMEĞİNİ ATMA GELECEĞİNİ KARARTMA”

  İlçemizin tanımmış ve sevilen esnaflarından olan AY-Pa Market’in sahibi Osman Ay, “Ekmek Türkler için kutsal kabul edilen bir yiyecektir. Çünkü ekmek insani açlıktan kurtaran temel besin maddesidir” dedi.

“Empati kurmamız gerekir”

Ay yaptığı açıklamada, “Afrika’daki aç çocukları düşünün bizlerin rahatlıkla çöpe attığı yemediği beğenmediği ve sırf bu sebeple çöpe atılan ekmeklere ne kadar muhtaç olduklarını  düşünün  bizler sabah kalktığımızda mis gibi ekmek kokuları ile uyanıp ne yememiz gerektiğini düşünmeden yaşarken dünyanın farklı  kısımlardaki insanlara sabah aç uyanıp acaba nasıl yemek buluruz deyişle etraflarına bakınmaktadırlar. Biraz empati kurma yeteneği olan bir kişi zaten bunları düşündüğü anda bırakın ekmek israfını başka hiçbir yiyeceğin israfını yapmaz. Gelişmiş batı toplumunun bir türlü doymak bilmeyen hissi mülkiyet hakkini dahi yeni yeni öğrenen geri kalmış olarak nitelendirilen bölgelerde yaşayan insanların açlıktan kıvranmasına sebebiyet vermektedir. 5 yıldızlı otellerde her öğün çöpe atılan yemek için tabaklarına aldıkları ve aşırı yemekleri yemeden bırakan ve ziyan eden bizlerinde içinde bulunduğu toplum değil midir?” dedi.

“İsrafın iyi bir tarifi yoktur”

Ay sözlerinin devamında, “Bizler doğmadan öncesinden bu yana ekmek israfı ile ilgili bilgilendirilmeye çalışılan ve bunu nedense bir türlü tam rayına oturtamamış olan bizler değil miyiz? Bu soruların yanıtı evet ise biz insanlara büyük isler düşmektedir. Öncelikle başta ekmek olmak üzere hiçbir şeyin israfına izin vermeyeceğiz. Ekmek israfı temel olarak düşünüldüğünde hayatımızda ki diğer materyallerinde israfının önüne geçecek temel bir adim olduğundan önemlidir. Hayatımızda sadece ekmeği değil ayni zamanda emeğimizi ve zamanımızı da israf etmemek için çok dikkatli davranmalı ve hayat tarzımızı gözden geçirmeliyiz. İsrafın iyi bir tarifi yoktur. Bu sadece ekmek israfında değil her türlü israfta böyledir. İsraf konusunda herkesin bilinçlenmesi ve ekmek israfının önüne geçilmesi gerekmektedir.

“Efendimiz S.A.V “ekmeğe hürmet edin çünkü yerin ve göğün bereketindendir” buyurmaktadır”

 Ay son olarak, “Ekmeğin bize ulaşana kadar geçirdiği aşamaları, verilen emekleri ve aç insanları hatırlamalı, ekmek israfına bir son vermeliyiz.  Efendimiz S.A.V “ekmeğe hürmet edin çünkü yerin ve göğün bereketindendir” buyurmaktadır. Efendimiz ekmeğe layik olduğu değeri vermeyenlerinde açlıkla imtihan olacaklarını da şöyle beyan eder. Ekmeği hor gören kavmi Cenab-ı Hak açlık musibetine uğratır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —