Tarih: 10.01.2021 11:23

AY, ‘EKMEK YAŞAMDIR İSRAF ETME’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, ekmek israfı konusunda önemli açıklamalarda bulunarak, ‘Bu ülke bu vatan bizim, israfı karart geleceği aydınlat. Tüketebileceğin kadar ekmek al’ dedi.   

Ay, ‘İnsanın temel ihtiyaçlarından biriside ekmektir. Herhalde gün içerisinde hiç ekmek tüketmiyorum diyen insan yoktur? İşte bu yüzden tüm insanlar için vazgeçilmez olan ekmek tüketilirken çok dikkatli ve bilinçli olmak gerekir. İnsanlar yiyebileceklerinden fazla ekmek alıp fazla gelenini çöpe atmaktadır. Bizler bu şekilde davranırken dünyada milyonlarca insan bir dilim ekmeğe muhtaç yaşamaktadır’ dedi.

‘İsrafı karart geleceği aydınlat’

Ay, sözlerinin devamında, ‘Ekmek israfı dini açıdan da günahtır. Çünkü nimeti boşa israf etmek yasaklanmıştır. Çevremize baktığımızda birçoğumuz ekmeği boşa israf etmekteyiz ve ekmekler hep çöplere gitmektedir. Bunun yerine yiyebileceğimiz kadar ekmek alırsak israf olmamış olur. Afrika da birçok bebek çocuk bir kuru ekmek bile yiyemeden yaşamlarını kaybediyor. Bundan dolayı israfçı olmamalıyız. Çok fazla ekmek varsa bunu çöpe atmak yerine ya komşumuza ya hayvanı olana vermeliyiz ya da kurutup boşa gitmemesi için çorba köfte gibi yemeklerin içine katmalıyız. İsraf edilen ekmekler birçok buğdayın boşa harcanmasıdır. Birçok insan ekmek için fırınlarda çalışmaktadır. Bundan dolayı ekmeklerimizi boşa harcamamalıyız’ diye konuştu.

‘Ekmeğine sahip çıkamayan kendisine sahip çıkamaz’

Ay, son olarak, ‘Değerli kardeşlerim;Gelecekte ne olacağını bilemeyeceğimiz için buğdayın bir kuru ekmeğin boşa harcanmaması için ekmeklerimizi çöplere atmayalım.Unutma ki o attığın ekmeği bir gün bulamayabilirsin. Ekmeğimiz her şeyimizdir israf sadece maddi olarak değil bir geleceğinde kaderini belirler. Bugün sahip olunanların israfı gelecekteki nesillerin yaşayacağı zorluklarının başlangıcıdır.Yersiz zamansız harcama yapmak israftır. İsrafın önüne geçmek açlık sorununu ortadan kaldırır. İnsanlığın çevresindekileri düşünmeden yaptığı en büyük hatalardan birisidir israf. Ekmek ihtiyaçtır. Gerektiğinden fazla alma’ dedi.

Müşterilerini ekmek israfı yapmamaları konusunda uyardı

Osman Ay, marketine gelen müşterileri ne ekmek israfı ile ilgili bilgiler  verdi, bu önemli konu üzerinde çok duyarlı olmaları temennilerinde bulundu ve müşterilerine ekmek hediye etti. Ay, ayrıca müşterilerine çöpe atılan ekmek poşetlerini büyük bir üzüntü ile tek tek gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —