Tarih: 27.01.2024 12:06

Ay, ‘Helâl olsun sana Güney Afrika Cumhuriyeti’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda (ICJ) İsrail’e karşı açtığı Soykırım Davasına destek için başlatılan imza kampanyasına ‘Bende varım’ dedi.  

Önemli bir adım attı

Ay, açıklamasında şunları söyledi: ‘Change.org.sitesi üzerinden başlatılan kampanyaya sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz. Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasına destek açıklamaları artıyor.  Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine açtığı bugün ihtiyadi tedbir talebine ilişkin başlayacağı soykırım davasına ülkelerden ve insan Hakları Kuruluşlarından destek açıklamaları hızla artıyor.  İsrail’in 7 Ekim tarihinden bu yana Filistin topraklarındaki Uluslararası hukuki ihlalleri sürerken Güney Afrika 29 Aralık 2023’te 1948 tarihli Birleşmiş Milletler BM soykırımın önlenmesi ve cezalandırılması sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail aleyhinde dava açarak ihlâllerin durdurulmasına yönelik önemli bir adım attı. Güney Afrika İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin ICJ’den ihtiyati tedbir talebinde bulunduğu davaya İslam Birliği teşkilatı ve diğer uluslararası kuruluşların yani sıra Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke ve STK’dan destek açıklamaları geldi.’

‘Tüm devletleri bu girişimi desteklemeye çağırıyorum’

Ay, açıklamasının devamında, ‘Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail’e açtığı soykırım Davasını destekliyoruz. İsrail Gazze’de bulunan pek çok hastane okulları sivilleri bombalamış içlerinde doktorların, sağlık çalışanlarının, gazetecilerin pek çoğu çocuk olan sivillerin bulunduğu on binlerce Filistinlinin ölümüne sebep olmuştu. İsrail’in Filistin’lilere karşı soykırım girişiminin Uluslararası alanda tanınması için Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Uluslararası Adalet Divanına yaptığı başvuruyu takdirle karşılıyor ve metni imzalıyoruz. Türkiye başta olmak üzere tüm devletleri bu girişimi desteklemeye çağırıyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —