Tarih: 14.11.2021 09:29

Ay, İsrail’in Filistin’li Çocuklara zulmüne tepki gösterdi

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü esnaf Osman Ay, İsrail’in Filistinli Çocuklara yaptığı şiddete yeter artık diyerek imza kampanyası başlatan Liberal Parti Toronto Milletvekili Salma Zahid’i tebrik ederek, bu zulme dur demek adına tüm Müslüman kardeşlerini 100 Kahhar Çekmeye davet etti. Ay, ayrıca Marketine gelen müşterilerine siyah kurdele dağıttı.

100 Kahhar Çekmeye davet etti

 Ay, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘Kanada da İsrail’e karşı imza kampanyası başlatıldı. Söz konusu kampanyada İsrail’in Filistin’li çocuklara karşı uyguladığı şiddetin durdurulması istendi. Liberal parti Toronto Milletvekili Salma Zahid tarafından Federal Parlamentonun kampanyasına şu ana kadar 1261 kişi katıldı. Dünyanın her yerindeki çocukların haklarının korunması Kanada hükümetinin bir önceliğidir. BM Çocuk Hakları Sözleşmesini imzalayan İsrail uluslararası Çocuk adaleti standartlarına uygun olarak çocuklara işkence ve kötü muameleye karşı mutlak yükümlülüğe sahiptir. BM Genel Sekreterini Çocuklar ve silahlı çatışmalar hakkındaki 20 Haziran 2019 tarihli raporu İsrail’e uluslararası çocuk adaleti standartlarını desteklemesinin yani sıra çocuklar için kötü muamele biçimleri ve gözaltına alınan çocukların muhbir olarak işe alınmasına yönelik her türlü girişiminin durdurulması çağrısını yineledi. Muhalefet partisi tarafından Başbakan Trudeau’ya çağrı yapılarak İsrail’e yapılan silah satışının durdurulması istendi’ dedi.

’10 Kasım bir güneşin batışıdır’

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. Yılında Atamıza rahmet dileyen Osman Ay, ’10 Kasım bir güneşin Batışıdır’ dedi.

‘Atamıza sevgi vatanımıza sevgidir’

Ay, 10 Kasım Atatürk’ümüzün vefat yılı münasebetiyle marketine gelen müşterilerine Mustafa Kemal Atatürk kitaplarından hediye etti. Ay, ’10 Kasım 2021 Atatürk’ün ölümünün 83.yıldönümüdür. Hayatını vatanın bağımsızlığına adayan kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanlığını yapan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk 81 yıl önce 10 Kasım 1938’de saat dokuzu beş geçe milletine veda etti. Okumuş olduğum 30 Fetih Suresini Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Silah arkadaşlarına, Mehmetçiklerimize hediye ettim. Ruhları şad olsun mekanları cennet olsun.’

‘Her Türk vatandaşının görevi Atatürk’ü her 10 Kasım’da anmak ve anlamaktır ve sonra nesillere anlatmaktır’

Ay, açıklamalarının devamında, ‘Ulu önder Atatürk’ün vefatının gerçekleştiği 10 Kasım ülkemiz ve milletimizin yaslarından birisidir.1938 yılından bu yana her 10 Kasım Atamızın aramızdan ayrılışının hüznünü yaşiyoruz. Bizler her 10 Kasım atamızın bize vasiyetlerine uyup uymađığımızı değerlendirdiğimiz bir gün olmalidir. Atatürk’ü anlamak onun benimsediği düşünceleri uygulamakla olur.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu yeni bir devre geçişin imzasıdır.Türk milletine liderlik yapan Atatürk milletimizin tutsak yaşayamayacağını  bilerek öncülük yapıp ülkemizi mucize bir şekilde bağımsızlığına kavuşturmuştur.Her Türk vatandaşının görevi Atatürk’ü her 10 Kasım’da anmak ve anlamaktır ve sonra nesillere anlatmaktır’ ifadelerine yer verdi.

‘Yetişen Zekaları Kitaplarla Beslemeyen Uluslar Yıkılmaya Mahkumdurlar’

Gölcüklü esnaf Osman Ay, yetişen zekaların kitaplarla beslemeyen ulusların yıkılmaya mahkum olduğunu belirterek, kitabın önemine değindi. Ay, ‘Kitaplar geçmişle gelecek arasında yıkılmaz köprüler kuran kültürlü genç kuşaklara aktaran bize yaşamımız boyunca en güzel ve verimli arkadaşlık eden çok kıymetli hazinedir. Kitap okumak zamanımızı bilme ve öğrenmeye ayırıp bizlere faydalı olmasının yani sıra boş işlerden ve tembellilikten de alıkoyar. İnsanlar kitaplar sayesinde göremedikleri yerleri tanıma fırsatı bulur. Dünyayı gezecek imkanı bulamayabiliriz ama kitaplar sayesinde gidip göremedikleri yerleri tanıma fırsatı buluruz. Belki yaşadığımız çevreden dolayı hep birbirine benzer insanlarla karşılaşırız ancak okuduğumuz kitaplar bize çok çeşitli ülkelerden ve çok farklı kültürlerden insanlarla arkadaş olma imkanı sunar’ dedi.

‘Kitaplar Uygarlığa Yol Gösteren Işıklardır’

Ay, açıklamalarının devamında, ‘Kitaplar insanlar üzerinde çok yararlı etkilere sahiptir ve okunan her yeni kitap insanların ufkunun genişlemesine genel kültür seviyesinin artmasına insanlarla daha sağlıklı iletişim kurmasına yardımcı olmaktadır.. Kitap okumak insanin bilgisine bilgi değerine değer katar düşüncelerini  geliştirir ve farklı bakış açılarına sahip olmasını sağlar. Kitap okudukça hayat daha da güzelleşir’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —