Tarih: 13.09.2021 11:04

AY, “KARNI AÇLARDAN ÇOK KALBİ AÇLARA ACIRIM”

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizin tanınmış ve sevilen esnaflarından olan AY- PA marketin sahibi Osman Ay , Hayatta en önemli erdem gönüller edinebilmek içimizdeki sevgiyi ve saygıyı topluma yayabilmektir diyerek, “ Karnı açlardan çok kalbi açlara acırım” dedi. 

“Asil olan insan kimseyi üzmez”

Ay yaptığı açıklamada, “Hayatta en önemli erdem gönüller edinebilmek içimizdeki sevgiyi ve saygıyı topluma yayabilmektir. Bu elbette kolay bir şey değildir. Çünkü sevmek saygı göstermek gönüllerde yer edinmek emek ister. İnsanlar ile iletişim de en büyük iletişim eksikliği de belki de karşımızdakini dinlemeden hemen ön yargılı  davranmak ve o kişinin kalbini kırmaktır. Çünkü çabuk kırmayı incitmeyi iyi biliriz. Oysa kalp kırmak çok kolaydır. Çünkü düşünmeden ağzına gelen her şeyi söyleyen bir kişi hemen bir kalbin yıkılmasına neden olur. Yani bir kalbi üzmüş incitmiş olur. Asıl önemli olan şey kalp kazanmaktır, sevmektir, sevilmektir. Asil olan insan kimseyi üzmez bilir ki sevmek gerekir insanları Yaradandan ötürü. Bunun için insanlara asla kaba davranmamalıyız kimseye kötü sözler söylememeliyiz. Sonradan pişman olacağımız keşke yapmasaydım diyeceğimiz cümleleri kimseye sarf etmemeliyiz iyi bir insan olmalıyız. İçimizdeki sevgiyi başkalarına da yansıtmalıyız. Erdemli insan ahlaklı insan olmalıyız. Kırmak dökmek yerine inşa etmeliyiz. Sevgi ile güzel konuşma adab ile iletişim kurmalıyız. Böyle olduğu zaman kırılan kalpler olma kazanan kalpler ol” dedi.

“Bir insanı avucunuza almanın da güzel yolu kalbini kazanmaktır”

Ay sözlerinin devamında, “Bir insanin kalbini kırmak Kabe’yi yıkmaktan daha kötü derler Evet gerçekten de kalp kırmak kadar kötü bir şey olamaz. İnsanlar bir arada mutlu ve huzurlu yaşamak için yaratılmışlardır. Onlar bu gaye dışına çıkıp kendi menfaatleri peşinde koşma uğruna diğer insanları kırması ezmesi üzmesi kabul edilecek bir şey değildir. Unutma dal kırıldığı yerden  insan kırıldığı kalpten kopar. Bir insanı avucunuza almanın da güzel yolu kalbini kazanmaktır. İnsan kalbi çok hassastır bir kere kırıldı mı tamir edilmesi olanaksızdır” dedi.

“Sevgiye saygı duymayan onu kaybeder”

Ay son olarak, “ İslam rehberi Hz. Muhammed S.A.V. tüm insanları önemsemiş kimsenin kalbini kırmamıştır. Bizde onu örnek alıp insanlarla çok güzel bir şekilde geçinmeli onların gönüllerini hoş tutmaya çalışmalıyız. Hani dal rüzgarı affetmiştir ama kırılmıştır. Bir kere diye bir söz vardır Tam da orada belirtildiği gibi kalbin kırdığımız kişinin gönlünü sonradan alabiliriz ama onu incitmişliğimiz onun içinde derin bir yara açar çivi çıkar izi kalır hesabi kırılan kalpte de iz kalır. Ben insanlarla iyi geçinilmesi taraftarıyım niye birbirimize bu dünyayı dar edelim değil mi? Gelip geçici bu dünyada kalp kırarak elimize ne geçecek? Böyle düşünerek davranışlarımıza son derece dikkat etmeliyiz.  Sevgi çok değerlidir onu kaybedince her şey kaybolur. Sevgiye saygı duymayan onu kaybeder. Sevgisine sahip olmayan insan kalp kırar.  Başkalarını sevmek önce kendini sevmekle başlar yanında seni seven sana saygı duyan seni kırmayanların olması çok güzeldir. Ona sahipsen dünyanın en mutlu insani sen olabilirsin” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —