Tarih: 13.08.2018 12:37

Ay, ‘Kazancımız Allah için verdiğimizdir, Paylaş sevindir’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’lü esnaf Osman Ay, paylaşmanın önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Ay, yaptığı açıklamada, ‘Kazancımız Allah için verdiğimizdir, Paylaş sevindir’ dedi.

Ay, açıklamasında, ‘Bayram öncesi Markete gelen 10-11-12 yaş grubu kız evletlarımıza 80 adet bayramlık elbise dağıttı. Bayramlıklarını alan çocukların mutlulukları izlenmeye değerdi. Çocuklar o kadar mutlu oldular ki, onların yüzünü güldürmek dünyanın en güzel duygusu.  Hatta çocukklardan bir tanesinin söyledği tekerleme çok ama çok güzeldi. ‘Zemer ayda harman yapma, Rüzgar alır samanı, Ay-Pa Osman Amcayı tanımak isteseniz, Şimdi tam da zamanı.’ Herkes çok duygulandı,  o anda gözlerim doldu’ dedi.

Açıklamalarına devam eden Ay, ‘Dünya ve ahiret saadetini, gaye edinen dinimiz huzurlu bir hayatta yaşayabilmek için, gerekli güzel, hayırlı işlerde müminlerin birbirlerine dayanmasını ve aralarında yardımlaşmasını emretmeiştir. Her Müslüman yaşadığı toplumda iyilik ve doğruuğın ve bütü ahlaki faziletlerin ayakta durması için yardımlaşmaya mecburdur. Cenab-ı Hak mealen; ‘İyilik ve fenalıktan kaçınmada yardımlaşın, günah işlemek ve aşurı gitmekte, tecavüzde yardımlaşmayın’ buyuruyor.  Değerli Kardeşlerim; Mümin olarak her alanda güçlü, kuvvetli olmak mecburiyetindeyiz.m Dinimiz ve dünyamız için bu bizim en büyük görevimizdir.  Kuvvet, güç ancak birlikte hareketten doğar.O  halde vakit geçirmeden hayırlı ellerimizi ve salih işlerimizi yanyana getirelim. İyilikte, ekonomik ve sosyal hayatta yardımlaşalım. Çalışmalarımızı birleştirelim. Cenab-ı Hak, bizi birlikten ve birbirimize hayır yolunda yardımlaşmadan ayırmasın’ dedi.

 


Orjinal Habere Git

— HABER SONU —