Tarih: 04.11.2021 12:40

AY, “KIZILAY HAFTAMIZ KUTLU OLSUN”

Facebook Twitter Linked-in

  AY, “KIZILAY HAFTAMIZ KUTLU OLSUN”

İlçemizin tanınmış ve sevilen esnaflarından olan Ay-Pa Marketin sahibi Osman Ay 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftası münasebetiyle  markete gelen müşterilerine poğaça simit ve çiçek vb hediyeler takdim etti. Ay yaptığı açılamada, “İlaç sancıyı Kızılay acıları dindirir. 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutladığız Kızılay haftası kutlu olsun” dedi.

“Türkiye’de yardımların büyük bir kısmı devlet ile Kızılay yapmaktadır”

Osman Ay, 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası münasebetiyle markete gelen müşterilerine poğaça simit ve çiçek vb hediyeler takdim etti.  Ay Kızılay Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, “ Depremde Kızılay sel baskınında Kızılay yangında Kızılay savaşta Kızılay barışta Kızılay her zaman yanı başımızdadır. Acılar paylaştıkta azalır anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Kızılay’ı bu alamda tebrik etmek istiyorum. İyi ki varsın Kızılay sen olmazsan nasıl sarılır yaralar. Yardım etmek bir erdemdir. Muhtaç olanlara yardım etmek bir insanlık vazifesidir. Türkiye’de yardımların büyük bir kısmı devlet ile Kızılay yapmaktadır. Kızılay Haftası kapsamında da yardım konusunda yapılan hizmetler Kızılay’ın görevleri gibi konular işlenmektedir” dedi.

“Yardım insani bir olgudur ve evrenseldir”

Ay sözlerinin devamında, “ Kızılay dil din ırk ayrımı yapmadan yardıma muhtaç olan herkesin imdadına koşmaktadır. Ülkemizde meydana gelen doğal afetlerin deprem sel gibi insanların zarar gördüğü durumlarda yardıma koşan Kızılay farklı bir ülkede meydana gelen bu gibi felaketlerde savaş gibi durumlarda da yardıma koşmaktadır, Türkiye’de olmasına gerek yoktur yani. Çünkü yardım insani bir olgudur ve evrenseldir. Bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini Kırmızı ay ise kan izlerini simgeler. Destek ve yardımlaşma ile hiç kimse zorda kalmaz herkesin yüzü güler. Evsiz kalana çadır saraydır sarayı Kızılay verir. Kan merkezlerinde kan varsa hayatiniz güvendedir.Bağışlayacağınız bir şişe kan hayat kurtarır.Cömertlik soylu insanin merhametidir.En zor anında haber etmesen de Kızılay seni bulur” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —