Tarih: 03.07.2019 12:43

Ay, ‘Kur’an-ı Kerim kalplerin ve huzurun ilacıdır’

Facebook Twitter Linked-in

Ay, ‘Kur’an-ı Kerim kalplerin ve huzurun ilacıdır’

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, yaptığı açıklamada Kur’an-ı Kerim’in nuruyla aydınlanmamız gerektiğini ifade ederken, Yüce Allah’ın kitabından asla ayrılmamamız gerektiğini söyledi .

‘Kur’an-ı Kerim tüm insanlığa seslenmektedir’

Ay,  yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Değerli kardeşlerim; Kur’an-ı Kerim yüce Allah tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’e vahiy yoluyla gelen kutsal kitabımızın adıdır. Kur’an-ı Kerim Peygamberimize 23 senede gönderilmiştir. Başındaki Fatiha suresinden sonundaki Nas suresine kadar tüm sureler Peygamberimizin zamanında yazılmış, ezberlenmiş ve günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan bize ulaşmıştır. Kur’an-ı Kerim insan hayatının tümünü kuşatan ve insanlara en doğru yolu gösteren ilahi bir rehberdir. Kur’an insanlara yaratılış gayesini yaratıcıya nasıl kulluk edileceğini, yaratılmışlara karşı görev ve sorumluluklarını öğretir, iyiliğin, kötülüğün, güzel ahlakın kurallarını bildirir. Getirmiş olduğu kurallarla insanları dünya ve ahiret mutluluğuna kavuşturur. Kur’an-ı Kerim seslenişi bir topluma değil, tüm insanlığadır. Hükümleri dünya ve insanlar var oldukları sürece geçerlidir. O, İnsanlara bir öğüt, göğüslerdeki sıkıntılara bir şifa ve insanlara bir rahmettir. Yüce Rabbimiz tarafından Sevgili Peygamberimiz aracılığıyla bize ulaştırılan Kur’an-ı Kerim bir mucize kitaptır. O, solmayan bir gül, yanılmayan ve yanıltmayan bir ölçüdür. Kur’an-ı Kerim Müslümanlar arasında yaşayan bir kitaptır. Sevgili Peygamberimiz şöyle buyuruyor; ‘Sinesinde Kur’an’dan bazı parçalar taşımayan bir vücut harap olmuş bir eve benzer.’ ‘Kur’an okuyunuz. Çünkü Kur’an okuyanlara Kıyamet gününde şefaatçi olur.’ ‘Kur’an oku da yüksel, okuduğun nispette cennet basamaklarından yukarı çık. Dünyada güzelce okuduğun  gibi cennette de öyle oku. Çünkü senin cennette yerleşeceğin yer okuduğun ayetin son noktasıdır. Ne kadar okursan o kadar yükselirsin.’’

‘Kur’an’dan uzaklaşmamalıyız’

Ay, son olarak, ‘Ümmetin en faziletli ibadeti, Kur’an okumaktır. ‘Kim Allah’ın kitabından bir ayet dinlerse, onun için kat kat sevap yazılır. Kim de bir ayet okursa kıyamet günün onun için nur olur.’ Akıllı kişi ibadete ve Kur’an okumaya devam etmelidir. Çünkü kişi nasıl yaşarsa o hal üzere ölür. Allah-u Teala cümlemize Ehl-i Sünnet itikadı üzere ruhumuzu teslim etmeyi nasip eylesin’ diyerek açıklamalarını bitirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —