Tarih: 07.09.2020 12:20

Ay, ‘Maske, Mesafe, Hijyen, Sağlıkta bahaneye yer yok’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü Esnaf Osman Ay, yaptığı açıklamada, ülkemizde ve ilçemizde vaka sayılarının yeniden yükseldiğine dikkat çekerek, ‘Sağlıkta bahaneye yer yok’ dedi.

‘Temiz yaşamak ve sağlığını emanet bilerek korumak müminin erdemidir’

Ay, ‘Manevi anlamda arınmaya gayret eden Müslüman maddi temizliğine de önem gösterir. Temiz yaşamak ve sağlığını emanet bilerek korumak müminin erdemidir. Dinimizin direği gözünün nuru olan namaza abdestle hazırlanan her müminin en çok kirlenen uzuvların günde en az beş defa temizlemiş olur. Peygamberimizden gördüğü terbiye gereği kişisel bakımına dikkat eder. Bedenini giysilerini evini ve çevresini temiz tutar.Temizlik kul olduğumuzu yaratılış gayemizi unutturan her türlü hatalı tutumu terk etmektir’ dedi.

‘İslam temizliği emreder, temizlik imanın yarısıdır’

Ay, açıklamalarının devamında,Rasul-i Ekrem (S.A.V) insanların çoğunun değerini bilemediği iki nimetten birinin sağlık olduğunu söylemiştir. Özensiz davranarak sağlığın tehlikeye atmanın sonucu ise pişmanlıktır. O halde salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz şu günlerde temizliğe her zamankinden daha fazla dikkat edelim. Maske mesafe hijyen kuralına uyarak çevremize olan saygımızı  yakınlarımıza olan sevgimizi ve Allah’a karşı olan sorumluluğumuzu gösterelim. Değerli kardeşlerim; O küçücük gözle görünmeyen virüs, birçok insanın peşinden koştuğu görüşü, ideolojiyi, düşünceyi yerle bir etti.Gözümle görmediğime inanmam.Madem ki görmediğin şeye inanmazsın,bu virüse niye inanıyorsun? Söz konusu Allah olunca,İslam dini olunca ,söz konusu ahiret hayatı olunca bu daha mı zordur?Görmediğime inanmam diyen bütün düşünceler,ideolojiler ellerinde patlamış oldu.Bu virüsü ben Allah.tan bir nimet olarak görüyorum ve virüsle mücadele etmenin en etkili yolu ,temizlik olduğunu bize anlatıyor.Toplum sağlığımızı en az kendi sağlığımız kadar değerli  görelim. Tedbirde ihmalin Rabbimiz katında vebal olduğunu asla ve asla hiç unutmayalım’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —