Tarih: 16.02.2021 10:42

Ay, ‘Mübarek Üç Aylar bize Ramazan-ı Şerif ayını müjdeliyor’

Facebook Twitter Linked-in

Ay, ‘Mübarek Üç Aylar bize Ramazan-ı Şerif ayını müjdeliyor’

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, 13 Şubat günü başlayan Üç Aylar münasebetiyle  marketine gelen müşterilerine ve sevenlerine 50 adet Yasin Cüzü, 30 adet Kur’an-ı Kerim, 40 paket kuru pasta ve 18 adet de çiçek dağıttı.

3 AYLAR VE KANDİL

Ay, yaptığı açıklamada, ‘3 Aylar 2021 yılında Recep ayının ilk günü olan 13 Şubat günü başladı. Üç Ayların başlangıcından sonra ilk kandilimiz Recep ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 18 Şubat Perşembe gerçekleşecek.  Üç Aylar olarak adlandırılan Recep, Şaban ve Ramazan ayları 2021 yılında ibadetlerle ihya edilecek. Üç Aylar 2021 yılında Recep ayının ilk günü olan 13 Şubat günü başladı.

Allah’ın rahmetinin yeryüzüne dalga dalga yayılıp, ibadet merhamet ve barış günleri başlamıştır.  Müslümanlarca Recep, Şaban ve Ramazanın mukaddes kabul edildiğini anlatarak Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Recep ve Şaban ayında daha çok ibadet yaparmış. Sanki bu iki ay Ramazan ayına bir hazırlık oluyor.Hatta bir rivayette ‘Recep ‘Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ayı da ümmetime hediye edilmiş bir aydır’ buyuruyor.  Sanki bu uç aylar Müslümanlar için bir eğitim kampı.Bu şekilde değerlendirdiğimiz zaman üç aylar bizlerde istenilen faydayı oluşturacaktır.

 Müslümanların bu aylarda,tövbe ve istiğfar etmesi vakit namazını cemaatle kılmaya özen göstermesi gerektiğine işaret eden Ay şu tavsiyelerde bulundu;

Müslümanlar bu aylarda düzenli Kur.an.ı Kerim okumalı Recep ayından itibaren günde 5 sayfa Kur.an.ı Kerim ve,onun manasını okunmaya çalışalım.Yapabilen kardeşlerimiz Recep ve Şaban ayında oruç tutsunlar .Tabi sürekli tutmak şart değil.Tavsiyemiz pazartesi ve perşembe günleri  bu şekilde oruç tavsiye ediyoruz çünkü Peygamberimiz (S.A.V.) Pazartesi ve Perşembe günleri ameller Allah’a arz edildiği için ‘O gün oruç tutuyorum. Böyle bir şekilde amelim arz edilsin diye onu tutuyorum’ demiş. Bu aylarda mümkünse biraz infak edelim Allah yolunda dağıtalım paylaşmayı bilelim. Ayrıca haramlardan uzaklaşmak için gayret edelim. Kur’an-ı Kerim de kulak göz ve kalp mesuldür buyruluyor.  Dolayısıyla haramlardan gözümüzü kulağımızı ve kalbimizi korumalıyız.  Bu üç ayda ruhi bir perhiz ve eğitime gidelim

Akrabalar ve komşularla ilişkilerimize dikkat edelim’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —