Tarih: 23.11.2023 09:51

Ay, ‘Öğretmen olmak cennetin kapısını açmak demektir’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü Esnaf Osman Ay, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle açıklamada bulundu. Ay, ‘Başarımda sen varsın kalbim ismini ansın saygılar senin olsun. Öğretmen olmak Cennetin kapsını açmak demektir’ dedi. Ay, ayrıca Gazze’de Şehit olan Öğretmenlere 3 Kur’an-ı Kerim hatmi hediye etti.

Gazze’de Şehit Öğretmenleri unutmadı

Ay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ’24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Öğretmenlerimize kutlu olsun. Gazze de şehit olan Öğretmenlerimize 3 Kur’an-ı Kerim hatmi hediye etti. Ruhları şad olsun inşallah. Bir bitkinin suyu ne ise öğretmeniniz odur size. Öğretmenler öğrencileri için kahramandır öğretmenler öğrencilerini hayallerini görmeye ve gerçekleştirmeye zorlarlar başarımızın arkasındaki el öğretmenin elidir. Her şeye kıymet biçebilirsiniz ama Öğretmenin emeğine asla. Canım Öğretmenlerim iyi ki varsınız’ dedi.

‘Canım Öğretmenlerim iyi ki varsınız’

 Ay, ‘Öğretmenler geleceğimizin başarısının kapısını açarlar. Öğretmenler herhangi bir tohumdan sağlıklı mahsul hazırlarlar. Öğretmenler öğrencilerin susuzluklarını bilgiyle giderirler. Öğretmenlerini değersiz kılan ve önleri hor gören onları sadece sözde el üstünde tutan toplumlar çökmeye ve bilimin ışığından sapmaya mahkumdurlar. Bu tarz milletler, uluslar yok olup giderler. Bir çocuğun geleceğinin iyi olmasını istiyorsanız onu öğretmenlere emanet edin. Öğretmenler geleceğin aydınlık insanlarını yetiştiren büyük insanlardır. Çocukları da geleceğe hazırlayan öncelikle öğretmenlerimizdir . Öğretmenlerimizin bu özel gününü kutlarız. Okumayı yazmayı öğretmek ateş yakmak demektir. Hecelenen her bir heceden bir kıvılcım çıkar. Öğretmenlerimizin ışığı hiçbir zaman bitmesin.  Birer sevgi elçisi olan Canım Öğretmenlerim; sizler bu toplumun sağlıklı mutlu ve huzurlu olmasını sağlayan yegâne insanlarsanız. Öğretmen olmak demek cennetin kapısını açmak demektir’ ifadelerine yer verdi.

‘Gelecek Gençlerin, Gençler ise Öğretmenin eseridir’

Ay, son olarak, ‘Toplumların doğan güneşi öğretmenlerdir bir ülke uygarlıkta ne kadar ileri gitmek istiyorsa işte o doğrultuda öğretmenlerine sahip çıkmalıdır.  Sorgulayan ve hayati araştırmaya hevesli kişiler yetiştiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Onların desteğine her zaman minnettar olacağız ve bize rehberlik ettikleri için borcumuzu asla ödeyemeyeceğiz. Anne şefkatinden ve sıcaklığından sonraki ilk durak Öğretmenlerdir. Öğretmenlerin haklarını asla ve asla ödeyemeyiz. Gelecek gençlerin, gençler ise Öğretmenin eseridir. Başarımda sen varsın kalbim ismini ansın. Saygılar senin olsun Sevgili Öğretmenim’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —