Tarih: 03.01.2021 10:51

Ay, ‘Sokakları değil içinizde büyüyen kötülüğü temizleyin’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü esnaf Osman Ay, hayvanları korumamız gerektiğini belirterek, hayvanlara yapılan şiddeti lanetlediğini belirtti. Ay, ‘Sokakları değil, içinizde büyüyen kötülüğü temizleyin’ dedi.

‘Hayvanları koruyalım mutlu bir gelecek sağlayalım’

Ay, ‘Bütün canlılar şiddet karşısında titrer hepsi ölümden korkar. Hepsi hayatı sever kendinizi onlarda görün. O zaman kimi incitebilirsiniz?  Değerli kardeşlerim; İnsan olmanın en iyi olu yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir. Bizlere muhtaç olan bu zavallı canlıları korumak her insanın temel görevidir.  Yüce Allah’ın yarattığı tüm canlılar değerlidir ve sevmeye değerdir.Bu canlıların içinde korunmaya bakıma muhtaç olanlar da elbette hayvanlardır.Hayvanlar arkadaş canlısı dost canlısıdır.Hayvanların aklı olmayabilir onların da duyguları vardır.Onun için hayvanlara her zaman iyi davranmalıyız.Onların canını yakacak fiziksel eylemlerden uzak durmalıyız ve tüm hayvanları çok sevmeliyiz ve onları korumalıyız.Sahibi olmayan kimsesiz sokak hayvanlarını yolda gördüğümüz zaman onlara bir kap yemek vermeliyiz önlerine su koymalıyız.Gözlerimize umutla bakan bizden sevgi ve merhamet isteyen O masumlara asla eziyet etmemeliyiz.Eziyet eden kendini bilmezleri de uyarmalıyız ve onlara gereken cezanın verilmesini sağlamalıyız.Hayvanları korumakla ilgili şu sözünde önemini kavramalıyız..Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir’ dedi.

‘En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır’

Ay, ‘Canlılar arasında dünyayı değiştirmeye ve dünya üzerinden fazla değişiklik yapmaya çalışan en becerikli canlılar ise insanlardır.Eğer insanlar hayvanları bitkileri ve doğayı sevmezlerse hayvanların da bitkilerin de sonu olabilirler.İnsanlar kendi duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilirler.Fakat hayvanlar öyle değildir Hayvanlar;Görürler duyarlar hissederler ancak kendilerini ifade edemezler ihtiyaçlarını dile getiremezler.onları sahiplenmek ve onları doğada mutlu etmek ise biz insanların görevidir.Bu dünya üzerinde insanların yemek için ne kadar hakkı varsa hayvanların en az insanlar kadar yaşamaya hakkı vardır.Peki o zaman hayvanlar insanlar gibi kendilerini ifade edemiyorlar diye onları hor görmek ve onlara eziyet etmek ve onları kendi kendine ölüme terk etmek doğrumudur sizce?   Hayvanlar insana ayrı bir huzur verir aslında. Kafeste öten iki  kanaryayı düşünün. Onların sesleri insanı farklı bir aleme götürür ve huzur bulur insanlar. Hayvanları sevmek demek illaki onları evde beslemek ya da kucağa alıp sevmek değildir. Hayvanları sevmenin temel koşulu onların bu dünyanın bir parçası olduğunu kabul ederek onları korumaya  çalışmak ve onlara zarar vermemektir. En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır.Ne soru sorarlar ne de kusur kabahat bulurlar.Hayvanlara karşı acımasızlık:Ne gerçek eğitim ne de gerçek bilginlik ile bağdaşır. Hayvanlara merhamet etmeyen insanlara da merhamet göstermez.Hayvan sevmeyen asla beni sevmesin. Çünkü ben onu zaten insan sınıfına koymam. İnsan göre göre hayvan süre süre alışır’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —