Tarih: 17.04.2023 11:44

Ay, ‘Tüm İslam Aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü esnaf Osman Ay, Kadir Gecesi münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Ay, ‘Tüm İslam Aleminin ve Gölcük halkının Kadir Gecesi mübarek olsun’ dedi.

‘ONA AÇILAN ELLER NASIL BOŞ DÖNER?’

Ay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bin Aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi tüm İslam Alemine Hayırlı olsun. Kadir Gecesi münasebetiyle Marketime gelen müşterilerime 150 adet Elmalılı Hamdi Yazır’ın Kur’an-ı Kerim ve Türkçe açıklamalı meali kitabından hediye ettim. Yüce Allah kabul buyursun inşallah.   Geçmişin hüzünle ışığın gölgeyle umudun gerçekle üzüntünün neşeyle öfkenin sevgiyle barıştığı nice Kadir Gecelerine inşallah hep birlikte kardeşlerim.  İnanarak ve sevabını Allah. tan umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolur.  Bin aydan hayırlı Kadir Gecesinde Anne ve babamıza eş dost ve akrabalarımıza kendimize ve tüm İslam âlemine dua edeceğimiz bu gecede Allah dualarımızı kabul eylesin. Kur’an-ı Kerim de methedilen en kıymetli gecedir. Kadir gecesinin fazilet üstünlüğü bin aydan daha faziletli kıymetli hayırlı olduğu bizzat Allah-u Teala tarafından Kadir Suresinde açıkça bildirilmiştir Kur’an-ı Kerim de Cenab-ı Hak bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan etmektedir;  ‘Biz onu Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?’ Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır O gecede Rabbinin izniyle melekler ve ruh Cebrail her iş için iner  dururlar. O gece esenlik doludur Tâ fecrin doğuşuna kadar.’

‘KADİR GECESİDİR O HERKESİ AFFEDER’

Ay, açıklamasının devamında, ‘Ey Güzeller Güzeli Allah’ım; Ey Bedi olan Allah’ım; seni çok seviyoruz, ne olur Kadir Gecesi ve Habib’in (S.A.V.) aşkına sen de bizleri çok sev bu gecemizi bu günümüzü bu haftamızı bu ayımızı dün bu günümüzü hayırlı eyle. Bize ve nesillerimize uzun, hayırlı, sıhhatli bir ömür ver. Geçmiş devirlerde Peygamberlere alimlere nasıl hayırlı işler yaptırdıysan bizlere de öyle hayırlı işler ve dualar yapmayı bizlere lütfeyle.  Vakti gelmiş bekarlara Saliha eş ver, evlilerin sana olan aşkını arttır. Allah’ım evlilerin evleri mutluluk ve huzur yuvası cennet köşkü olsun Allah’ım. Allah’ım sen Afüv’sun, Kerimsin, Affetmeyi seversin bizi de affeyle. Kur’an Mucizesinin insanlığa bahşedildiği  Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  İslâm Aleminin mübarek Kadir gecesini tebrik ediyor ve yüce Mevla’mızdan oruçlarımızı ve tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, yapılan dua ve yakarışların İslam Aleminin birlik ve beraberliğine insanlığın barış ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —