Tarih: 23.02.2024 11:57

Ay, “Tüm İslam Aleminin Mübarek Berat Kandili Mübarek olsun”

Facebook Twitter Linked-in

Ay, “Tüm İslam Aleminin Mübarek Berat Kandili Mübarek olsun”

İlçemizin sevilen isimlerinden Ay-Pa Market’in sahibi Osman Ay bu akşam idrak edeceğimiz Berat Kandili münasebetiyle açıklamalarda bulundu. “Tüm İslam Aleminin Mübarek Berat Kandili Mübarek olsun” diyen Osman Ay ayrıca on kişiye damatlık hediye ettiğini ifade etti.

“Ramazan ayına günah yüklerimizden arınmış gönüllerle Berat etmiş olarak girebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum”

Ay Yaptığı açıklamada, “1 Yıl içinde kimlerin öleceği kimlerin rızıklanacağı kimlerin rızıklarının daralacağı, o sene dünyada neler olacağı kimler hayra kimlerin belaya ereceğinin yazılacağı bu kutlu gece de Rabbim hepimizin Beratımızı pak eylesin. Berat borçtan suç ve cezadan hastalıktan kurtulmak demektir. Berat kurtuluş gecesi denilmiştir. Dolayısıyla günahları bağışlananlara Allah’ın bu gecede Berat yazacağı müjdelenmiştir. Bu mübarek gece vesilesiyle milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan beri olmasını diliyor. Ramazan ayına günah yüklerimizden arınmış gönüllerle Berat etmiş olarak girebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  Berat nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına hazırlayan aynı zamanda diri zihinler ve temiz kalplerde yavaş yavaş kemale ulaşmanın bir vesilesidir. İtaat temelinde Rabbimize yaklaşmanın bir vesilesidir” dedi.

“Rabbim nice kandillere bizleri ulaştırmayı nasip etsin”

Ay sözlerinin devamında, “Aziz Milletimizin  ve tüm İslâm Aleminin Şaban ayının ortası olan masumiyet gecesi münasebetiyle tebrik ediyor, bu mübarek geceyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Allah’ım milletimizi her türlü sıkıntı ve sefaletin doğal afetlerden  muhafaza etmesini ve Ramazan ayına kalplerimiz temiz ve her türlü günahlardan   arınmış olarak girmeyi nasip etmesini niyaz ediyorum. Berat gecesini idrak ettiğimiz bugünlerde hepiniz yüce Allah’ın Kuran’da kendisinden ümit kesmememizi isteyen ve bizleri affedeceğini  müjdeleyen mesajına kulak vermeli ve kendimize çeki düzen vermeliyiz. Tüm İslam Alemini Mübarek Berat Kandilini en içten dileklerimle kutluyorum. Rabbim nice kandillere bizleri ulaştırmayı nasip etsin” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —