Tarih: 06.07.2021 10:48

AY, ‘YARDIM KÜÇÜKTE OLSA DEĞERLİDİR’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü Esnaf Osman Ay, Kurban Bayramı öncesinde 3-4-5 yaş grubu çocuklara 350 adet T-Shirt, tulum ve atlet dağıttı. Ay, ‘Yardım küçükte olsa değerlidir’ dedi.

Yardımlaşmanın olduğu yerde kişilerin arası daha iyi olur’

Ay, ‘Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Beraberlik içinde hareket etme zor durumda kalanların elinden tutma insan olan herkese yakışan güzel ve anlamlı davranışlardır. Yardımlaşma, merhametli olma bizim milletimizin kültürüne değerlerine özgü davranışlardır.Yardımlaşma olunca sevgi ve saygı kavramı tam da anlamını bulur ve yerine oturur.Yardımlaşmanın olduğu yerde kişilerin arası daha iyi olur.Sıcak ve samimi dostluklar kurulur ve herkes birbirinin yardımına koşarsa ülkede fakir kalan aç kalan kimse olmaz.Yardımlaşma içinde olan toplumlar hızla yükselir ve başka toplumlara da örnek toplum haline gelir’ dedi.

‘ELLER ÇOK OLUNCA YÛK HAFİFLEŞİR’

Ay, açıklamasının devamında, ‘Yardımlaşma birlik ve beraberliği dayanışmayı doğurur.Bundan dolayı millet olarak, bu aziz milletin fertleri olarak her zaman zor durumda kalanlara yardim etmeliyiz. ‘Eller çok olunca yük hafifleşir.’ Bu söz gerçekten de çok anlamlıdır.Herkes zor durumda olan bir kişiye elinden gelen yardımı ettiği zaman onun yoksulluğunu hafifletir ve o kişi de rahat eder.Böylece toplum içinde huzur güven ve mutluluk da artmış olur. Din kardeşine onun haberi olmadan yardim eden kimseye Allah da dünya da ve ahirette yardım eder. Hz. Muhammed (S.A.V.)’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —