Tarih: 09.09.2021 11:13

AY, “YAŞAMAK GÜZELDİR YAŞATMAK DAHA DA GÜZELDİR

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizin tanınmış ve sevilen isimlerinden olan AY-PA Market’in sahibi Osman Ay sokaklarda yaşayan canlarımıza sahip çıkmamızın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Hayvanlara karşı acımasızlık ne gerçek eğitim ne de gerçek bilginlik ile bağdaşır” dedi.

Kalbinde merhamet olmayana cennet yoktur

Ay sokaklarda yaşayan canlarımıza her zaman sahip çıkmamız gerektiğini ifade ederek yaptığı açıklamada, “ Değerli Kardeşlerim; Tek soyu tükenen hayvanlar değil bizde hayvan sevgisi olmadan tükeniyoruz bu zamanın kıymetini bilin hayvanları koruyun.   Sevmek zorunda değilsin. Ancak; Sevmiyorsan zararda vermeyeceksin. Dünya sadece sana ait değil.  Ben bir hayvan görmüyorum yaşayan bir varlık görüyorum, ben bir arkadaş görüyorum, ben bir ruh hissediyorum. En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır ne soru sorarlar ne de kusur kabahat bulurlar.  Allah der ki; Hayvanlar benim sessiz kullarımdır şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar. Bütün canlılar şiddet karşısında titrer.  Hepsi ölümden korkar, hepsi hayatı sever. Kendinizi onlarda görün. O zaman kimi incitebilirsiniz?   İnsan olduğunu hatırla geri kalan her şeyi unutsan da olur.   Laftan anlamayan insani sevmiyorum.   Ukala insani sevmiyorum, yalaka insani hiç sevmiyorum kendini beğenmiş insani sevmiyorum. Ben hayvanları seviyorum bu kadar basit.   Eğer bir hayvanı severseniz o hayvan da hayatı boyunca sizi sever. Eğer bir insanı severseniz ne yapacağını ben de bilmiyorum.  Onlar bize emanet ve insanlık; yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir.  İnsan olmanın yolu yaratılmış  her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir. Her şeyini kaybetsen de merhametini kaybetme merhamet; insanı  insan yapan önemli duygudur.  Ben size Allah’tan korkunuz hayvanları incitmeyiniz rahatlarını bozmayınız demiyor muyum ? Hz. Muhammed (S.A.V.)” dedi.

“Her insanin içinde hayvan sevgisi olmalıdır”

 Ay sözlerinin devamında, “ Unutma ki hayvanlar kendi hayatlarını yaşamak için doğmuşlardır, sana hizmet etmek için değil. Onları kullanma onları sömürme bırak kendi hayatlarını yaşasınlar. Hayvan severler özel insan türüdür ruhu cömert empati dolu belki biraz duygusallığa meyilli ve en az bulutsuz bir gökyüzü kadar kocaman yürekli.  Değerli kardeşlerim; Her canlının yaşamı değerlidir. Bu canlılardan biride hayvanlardır. İnsan dostu olan sevgiye ihtiyaç duyan korunmak ve kollanmak isteyen hayvanlar bize yüce Allah’ın emanetidir. Her insanin içinde hayvan sevgisi olmalıdır.  Hayvanlara acımasızca davranan kişi insanlıktan nasibini almamıştır.  Hayvan sevgisi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız İnsan ruhunun bir parçası hayvan sevgisini tadana kadar uyanmaz” dedi.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —