Tarih: 27.05.2019 15:10

Ay, ‘Yitirdiğimiz komşuluk’

Facebook Twitter Linked-in

Ay, ‘Yitirdiğimiz komşuluk’

Gölcüklü Esnaf Osman Ay, yaptığı açıklamada son zamanlarda komşulukta geldiğimiz noktaya değinerek, komşuluğun önemi hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Günümüzde komşuluk ne yazık ki bitme konumuna gelmiştir

Ay, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: ‘’Değerli kardeşlerim, insanın aile fertlerinden sonra en çok münasebet içinde olduğu kimidir; komşularıdır. Kişi kendi mirasçıları olarak yakınlarına, çocuklarına, ana babasına, kardeşlerine nasıl davranıyorsa komşularına da öyle davranmalıdır. Zira Resulullah (S.A.V.) ‘Cebrail, bana komşu hakkına o kadar tavsiyede bulundu. Ona Mirasçı kalacak sandım’’ buyurmaktadır. Ailemizden sonra en yakın sosyal çevremiz komşularımızdır. Komşu, zor zamanımızda yardım istediğimiz sevinçli anlarımızda mutluluğumuzu paylaştığımız insanlardır. İyi bir Müslüman olmanın katı da komşularla münasebetleri iyi tutmak, iyilikte bulunmaktadır’ dedi.

İyi bir komşu insana huzur verir!

Ay, sözlerine, ‘İyi bir komşuda insana her daim huzur mutluluk veriri. Be var ki modern zamanın mesafeli dünyası, büyükşehirden yüksek ve çok katlı binaları bu mutluluğu gün geçtikçe elimizden aldı. Aynı apartmanda yaladıkları halde yardımlaşma ve dayanışma içinde olmayan birbirleriyle tanışmayan, konuşmayan, nice insan var. Bir selamı bile esirgeten, komşunun mutluluğundan, yaşamış olduğu kayıplardan günler sonra haberdar olan yahut hiçbir haberi olmayan yalnız insanlar. Unutmayalım ki komşunun şahitliği Allah katında makbuldür’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —