Tarih: 23.03.2021 10:28

Ay,‘Gerçek Dostlar Kromozom saymaz’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’lü esnaf Osman Ay, geçtiğimiz gün kutlanan 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü hakkında önemli açıklamalarda  bulundu. Ay, ayrıca Çanakkale Zaferinin 106. yılı münasebetiyle okuduğu Fetih Suresi’ni başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye ettiğini belirtti.

‘DOWN SENDROMU 1 EKSİKLİK DEĞİL +1 FAZLALIKTIR’

Ay, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününün önemini insanlara hissettirmek adına Yazar Nevzat Tarhan’ın Mesnevi Terapi adlı kitabından 100 adet dağıttığını ve çocuklara oyuncak hediye ettiğini söyledi. Osman Ay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘21 Mart,tarihi BM tarafından Dünya Down Sendromlular Günü ilan edildi.

 21Kromozomda,fazladan bir kromozom bulunması sonucunda,ortaya çıkan genetik farklılık Down Sendromu olarak geçiyor.Bundan dolayı her sene 3. Ayın 21.günü ise Down Sendromu FarkındalıkGünü olarak geçiyor. Evet bizler farklıyız Ama sizin düşündüğünüz gibi değil farklıyız çünkü yargılamayız farklıyız çünkü içimizde kötülük yoktur.Bu yüzden ben down sendromumla gurur duyuyorum. Gerçek dostlar kromozom saymaz. Down Sendromu bir hastalık değildir. Size bulaşmaz korkmayın’ dedi.

‘250 BİN ŞEHİDİMİZ VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN’

 Çanakkale Şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için Fetih Suresi okuduğunu belirten Osman Ay, ‘Çanakkale Zaferi Kanla yazılmış bir destandır. Çanakkale Şehitlerimiz adına marketime gelen müşterilerime lokum dağıttım. Seccade ve Kur’an-ı Kerim hediye ettim. Milletin geleceği için kendi geleceğinden vazgeçmiş kendi kaderine boyun eğmiş ama vatanını kaderine boyun eğmemiş Mehmetçiğin sessiz çığlığıdır. 

Tarihimizin en hüzünlü zaferidir.Çanakkale yokluklar içersindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekûn direnişinin gerçek bir destanıdır.Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur düşmana sadece silahlı mücadele değil verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren Mehmetçiklerimize aittir.Girdiği çatışmada,yaraladığı düşman askerini canını tehlikeye,atarak sırtına alarak düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçik düşmanın her bir düşmanını. rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyerek savaşın yalnız öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır.Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale şehitleri asla unutulmayacak Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaklardır.Ruhları şad olsun. Türklerin geleceğini belirleyen savaş olarak tarihe geçmiştir.Avrupalı devletlerin 1915 bir ülkenin kaderini değiştirmiştir.Türk ulusunun özgürlüğü Çanakkale savaşında saklıdır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —