Tarih: 22.12.2023 13:18

Baba Hindinin kilosu 400 lira olunca YILBAŞI EFSANESİ BİTTİ

Facebook Twitter Linked-in

2024 yılına girmemize son bir hafta kala Yılbaşı Sofralarını süsleyen Kandıra Hindisi’nin kilosu adeta el yakıyor. Kilosu 400 lirayı bulan Kandıra Hindisi fiyatı dolayısıyla bu sene tezgahlarda yerini alamadı. İlçemizdeki Tavukçular fiyatı nedeniyle Kandıra Hindisini getirmekte tereddüt yaşadıklarını söyledi.

Önceki yıllarda Aralık 15’de tezgahlardaki yerini alırdı

Yılbaşına kısa bir süre kaldı. Her yıl Yılbaşı öncesi ilçemizde görmeye alışık olduğumuz hareketlilik bu sene yok. Özellikle 15 Aralık sonrası tavukçuların tezgahlarını süsleyen Kandıra Hindileri bu sene hala tezgahlardaki yerlerini almadı. Bu sene Kandıra Hindisi’nin kilosunun 400 Lira olması sebebiyle ilçemizdeki tavukçular Kandıra Hindisini getirtme konusunda tereddüt yaşadıklarını ifade ederek hindi getirtmiyorlar.

Geçtiğimiz yıl 170 Lira’ydı

İlçemizde hizmet vermekte olan Güncanlar Piliç’in Gölcük Yetkilisi Ömür Sidoğlu, Gazetemize yaptığı açıklamada, Kandıra  Hindisinin kilosu geçtiğimiz yıl 170 liraya satılırken, bu sene 400 Lira olduğu açıklandı. Yani  ortalama Bir Baba Hindi  2000 Lira’nın üstünde tutuyor. Normalde Gölcük’te ilk Kandıra Hindisi’ni getiren biz olurduk ama bu sene satış konusunda tereddütlerimiz var. Açıkçası daha Kandıra Hindisini soranda fazla olmadı. Gelen talebe göre 25’inden sonra sipariş üzerine hindi getirebiliriz ama bu sene satışların geçtiğimiz yıllara göre çok düşük olacağını düşünüyoruz” dedi.

“Artan maliyetler Hindi fiyatlarını da etkiledi”

Sidoğlu, açıklamalarının devamında, ‘Türkiye genelinde üretimde artan maliyetler doğal olarak Kandıra Hindisi üreticisini de etkiledi. Her geçen yıl düşen üretim de fiyatları yükseltiyor. Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman  Kandıra Hindisinin kilosu 170 lirayken, Bir Baba Hindi 800-1000 lira arası tutuyordu. Bu sene ise kilosu 400 Lira olduğu için 2 Bin Liranın üstünde bir rakam ortaya çıkıyor.Bu nedenle Gölcük’te bu yılbaşında hindi satışının  pek olacağını zannetmiyoruz” dedi.

“Tavuğa ilgi daha yoğun olur”

Sidoğlu, açıklamasının sonunda, ‘Bu sene hindi satışlarının düşük olması nedeniyle tavuk satışlarının daha yüksek olmasını bekliyoruz. Özellikle büyük olması sebebiyle yılbaşına özel üretilmiş rostr tavuklara ilginin bu yıl daha yoğun olmasını bekliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —