• BIST 100

    10101,93%-0,03
  • DOLAR

    35,65% 0,03
  • EURO

    37,19% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3155,83% -0,11
  • Ç. ALTIN

    5047,61% -0,23

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 2. Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 2.Dönem Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Kocaeli 30.06.2024 16:58:00 0
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 2. Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi

 

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 2.Dönem Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutan V. Alb. Melih Doğruel, akademisyenler, daire müdürleri, ilgili kurumların üst düzey yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

 

Vali Seddar Yavuz, gerçekleştirdiği açılış konuşmasına İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olması dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve merhum gazilerimizi rahmet, minnet, şükranla yâd ederek başladı ve toplantının gündem maddeleri ile devam etti: “Değerli arkadaşlarım, kurum ve kuruluşlarımızla, STK’larımızla birlikte bağımlılıkla etkin bir mücadele yürütmeye gayret ediyoruz. Bu çalışmalarımız vesilesiyle her birinizi tebrik ediyor ve kutluyorum. Bugün sizinle ilk altı ayda yapmış olduğumuz operasyonları, ele geçirdiğimiz maddeleri ve yakaladığımız tacirleri ve bunlara ait bilgileri paylaşmak istiyorum.” 

 

Vali Yavuz, 2024 yılının ilk 6 ayında ele geçirilen uyuşturucu maddelerin verilerini paylaştı: “3 bin 553 adet olay meydana gelmiş, bu olaylara karıştıkları anlaşılan 4 bin 398 kişi yakalanmış, adli makamlara sevk edilenlerden 343’ü tutuklanmış,148’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 3 bin 906 kişi de serbest bırakılmıştır. Bu operasyonlar neticesinde 42.260 gram Eroin, 18.160 gram Kubar Esrar ve Skunk, 2.087 gram Toz Esrar, 41.995 gram Bonzai, 27.788 gram Metamfetamin, 225 gram Afyon Sakızı, 771.218 gram Kokain, 3.883 adet Ecstasy hap, 9.414 adet Captagon, 2.363 adet Sentetik Ecza, 2.827 Kök Kenevir Bitkisi ele geçirmiştir.”

 

Vatandaşlarımızın Farkındalığı Arttırılmalı, Daha Çok İnsanımıza Ulaşmalıyız

 

Uyuşturucu arzının yanın da talebi de engellemek üzere çeşitli faaliyetlerin aralıksız devam ettiğini ifade eden Vali Yavuz: “Özellikle uyguladığımız sosyal projelerle çocuk ve gençlerimizin ellerinden tutmaya devam ediyor ve kendilerini değerli hissetmeleri, yaşama tutunmaları konusundaki istek ve arzularını arttıracak sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem veriyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz projeleri daha önce sizinle paylaştık. 2020 yılından bugüne kadar 1 milyon 493 bin öğrencimizin bu faaliyetlere katılmalarını sağlayarak önemli bir başarıya imza attığımızı rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

 

“ ‘UYUMA Projesi’ kapsamında 2024 yılının ilk altı aylık döneminde 25 ihbar yapılmıştır”

 

Vali Yavuz, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Birimlerine intikal eden ihbar sayısının ilk altı ayda 777 olduğunu ve bunların 53 tanesinin olumlu olduğunu söyleyerek UYUMA Projesine de değindi: “İl Emniyet Müdürlüğümüzün uyuşturucu ile mücadele mobil uygulaması olan ‘UYUMA Projesi’ kapsamında 2024 yılının ilk altı aylık döneminde 25 ihbar yapılmıştır. İhbar sayılarının az olduğunu bir kez daha söylemek isterim. Bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerine önem verilmeli ve daha çok vatandaşımızı bu mücadeleye dahil edecek yol ve yöntemleri geliştirmeye gayret etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Arındırma Merkezleri Hizmet Vermeye Hazır Hale Geldi

 

“Şehrimizin gündemini meşgul eden ve sonuna gelmiş olduğumuz 50 yataklı Erişkin Arındırma Merkezi ve 30 yataklı Çocuk ve Ergen Arındırma Merkezi tamamen bitmiştir.” diyen Vali Yavuz, bu merkezlerde en kısa süre içinde ayaklı tedaviye başlanılacağını ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu merkezlerin bitirilmesi noktasında emeği bulunan Sağlık Bakanlığımıza, burada destek veren Büyükşehir Belediyemize ve bizim yönlendirmemiz ile bağışta bulunan hayırsever vatandaşlarımıza, katkı ve desteği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

Kendini Değerli Hisseden Özgüvenli Evlatlar için Gayret Gerekiyor

 

Son olarak emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden ve evlatlarımızın korunması noktasında hassasiyetini bir kez daha dile getiren Vali Yavuz: “Türkiye’nin en büyük yakalamalarından birini gerçekleştirip bahsettiğimiz miktarda kokaini ele geçiren ve diğer uyuşturucuları ele geçiren başta Emniyet Müdürlüğümüze ve Jandarma Komutanlığımıza, bu mücadelede yanımızda olan bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu mücadelede halkımızın daha fazla bizimle olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Lütfen evlatlarımızın elinden sımsıkı tutun, koşulsuz sevin ve kendini değerli hisseden özgüveni olan hayattan beklentisi olan evlatlarımızı yetiştirmeye gayret edelim.” ifadeleriyle konuşmasını sonlanırdı.

 

Konuşmaların ardından; İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı 2024 yılı arzla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında birer sunum yaparak, UYUMA ve KADES gibi uygulamalar hakkında kurul üyelerine bilgilendirmeler yaptılar. 

 

Kocaeli Üniversitesi Erişkin Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından Bağımlılık Polikliniğinde yürütülen çalışmalar hakkında yapılan sunumun ardından İl Sağlık Müdürlüğünce de 2024 yılının ilk 6 ayında yapılan taleple mücadele çalışmalarının sunumu gerçekleştirildi.

 

Toplantıda ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen bağımlılıkla mücadele faaliyetlerine de değinilerek yürütülen projeler hakkında bilgiler verildi.

 

Bağımlılıkla daha etkin bir mücadele yürütülmesi için alınması gereken tedbirler, yapılması gereken çalışmalar konusunda toplantıya katılanların görüş, öneri ve düşünceleri dinlenerek istişarelerde bulunuldu.

 

Vali Seddar Yavuz’un toplantının içeriği ve gündemiyle alakalı genel değerlendirmelerde bulunduğu konuşmalarının ardından toplantı sona erdi.


Yeni Hükümet Konağı’nda son durum İŞTE AÇILACAĞI TARİH

“ESKİ HASTANE ÇEVRESİNDEKİ ESNAFI BİR BİR KEPENK KAPATIYOR”

“OKULLARIMIZIN BİRBİRİNDEN BAŞARILI OLDUĞU PROJELER İLE BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Ahmet’e istihdam kapısı Cemil Meriç’te açıldı

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, ‘2025 HEDEFİMİZ 41 BİN KİŞİ’

Geleceğin güçlü gençleri Akademi Liselerde yetişiyor

Zabıta, 2 bin 736 aracı çekti

Oku-Yorum’da Aliya İzzetbegoviç’in Başyapıtı Tahlil Edildi

Cumhuriyet Parkı içindeki ATM geri isteniyor

Bozuk olan yollarda parke bordür tamiratları devam ediyor

Büyükşehir’den Gebze’de üst geçit tadilatı

Başiskele Millet Bahçesi’nde Bahar Tadında Mutluluk

Kocaelispor yine disiplinde!

KAĞITSPORLU JUDOCULARDAN BAŞARI

KAĞITSPORLU JUDOCULARDAN 5 ALTIN

Safi Port’tan Kocaelispor açıklaması! “KOCAELİSPOR VE YEREL TAKIMLARA DESTEK OLUYORUZ”

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe,  “SPOR’UN HER ALANINDA DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ”

Kocaeli İtfaiyesi, otel yangınında aktif görev aldı

Milli Yas İlan edildi

KAHRAMAN ŞEHİDİMİZİN İSMİ İLELEBET GÖLCÜK’TE YAŞAYACAK

Kocaeli İtfaiyesi, 2 araç ve 5 personelle Bolu’da

Türkiye Yardım Sevenler Derneği olağan kongrelerini gerçekleştirdi KARATAŞ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024 YILINDA 172,7 MİLYON METREKÜP ATIK SU ARITILDI, BİR DAMLA SU, ARITILMADAN DOĞAYA BIRAKILMADI

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre “ADİL BİR ÜCRET VE ONURLU BİR YAŞAM İÇİN REFAH PAYIMIZI İSTİYORUZ”

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı “GENEL BAŞKANIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Bilgin, “İhtiyaç sahiplerine elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz”

Büyükşehir’den oyun gruplarına periyodik bakım

YEDEP’ten 2025 yılı proje teklif çağrısı

GFSD’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU FİKRİYE ER OLACAK

Başkan Özlü’den Hemşehrilerine Umre Ziyareti

Yükleniyor

Üstgeçitteki bazı lambalar yanmıyor ARIZALI LAMBALAR YENİLENMELİ

Değirmendere Çınarlık Meydan Kafe kış aylarında da YOĞUN İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

DEĞİRMENDERE’DEKİ AHŞAP HEYKELLER ONARILIYOR

Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni çocuk parkı düzenlemesi

Dubalara verilen zarar tepki çekti

Gölcük’te Huzuru Arayanların Adresi DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ

Yalı Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde oluşan çukura taş ile önlem aldılar

Değirmendere’de granit tamiri çalışması yapıldı

Değirmendere Sahili güzelleşmeye devam ediyor

Değirmendere mazgal temizleme çalışmaları yapıldı

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre “ADİL BİR ÜCRET VE ONURLU BİR YAŞAM İÇİN REFAH PAYIMIZI İSTİYORUZ”

ÇEKER, “%11.54 ÇALIŞANLARI MUTLU ETMEDİ”

KSO Başkanı Zeytinoğlu illere göre vergi gelirleri ve bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Hamza Kaya, "TÜİK VERİLERİ KİRLİ VE YALAN; AÇLIK, YOKSULLUK, SEFALET GERÇEK!"

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretimi ve işgücü verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İLE ASGARİ ÜCRET ARASINDAKİ FARK AÇILIYOR’

KSO Başkanı Zeytinoğlu, 2024 yılı Kocaeli ihracat verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu enflasyon oranını değerlendirdi

“2025 YILINDA DA ESNAFIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 19 16 0 3 30 51
2.Fenerbahçe 19 14 2 3 31 45
3.Samsunspor 19 11 4 4 14 37
4.Göztepe 19 10 5 4 15 34
5.Eyüpspor 19 9 4 6 13 33
6.Beşiktaş 19 8 4 7 8 31
7.İstanbul Başakşehir 19 8 6 5 6 29
8.Gazişehir Gaziantep 19 7 7 5 -1 26
9.Trabzonspor 19 6 6 7 10 25
10.Rizespor 19 7 9 3 -10 24
11.Alanyaspor 19 5 7 7 -5 22
12.Kasımpaşa 19 4 5 10 -6 22
13.Konyaspor 19 5 8 6 -7 21
14.Antalyaspor 19 6 10 3 -17 21
15.Sivasspor 19 5 9 5 -11 20
16.Bodrum FK 19 4 11 4 -11 16
17.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
18.Hatayspor 19 1 11 7 -15 10
19.Adana Demirspor 19 2 15 2 -27 5